Miercuri, 03 Decembrie 2008 - 05:10 AM Aleg.RO: Covasna: Românii, reprezentanți în Parlament printr-un deputat PSD

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Președintele PSD Covasna, Horia Grama, este noul deputat al românilor din județul Covasna, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

Horia Grama a câștigat mandatul de deputat în Colegiul uninominal Întorsura Buzăului prin redistribuire, devenind astfel singurul reprezentant al românilor din județul Covasna în Parlament, în condițiile în care restul de trei mandate de deputați și două de senatori au fost obținute, toate, de către UDMR.

Fost prefect al județului Covasna în perioada 2000 - 2004, Horia Grama este de profesie inginer.

Noul deputat de Covasna a declarat marți, corespondentului AMOS News (Informatia.ro), că s-a așteptat ca el să câștige fotoliul de deputat în Colegiul de la Întorsura Buzăului, deoarece PSD Covasna s-a plasat pe locul al doilea după UDMR atât în județul Covasna, cât și în Colegiul uninominal Întorsura Buzăului.

Horia Grama consideră că PSD își va ține toate promisiunile făcute electoratului, atât cele din programul PSD, dacă va accede la guvernare, cât și cele făcute pe plan local.

În acest sens, Horia Grama a precizat că își va respecta cuvântul și va insista pentru schimbarea prefectului județului Covasna, odată ce PSD va ajunge să formeze noul Guvern. Horia Grama a repetat în nenumărate rânduri că normal ar fi ca românii din județul Covasna să aibă un reprezentant la nivelul de conducere al Prefecturii, din moment ce conducerile administrațiilor locale și cea județeană sunt ocupate aproape în totalitate de către maghiari.

„Voi fi câinele de pază al ideii de Stat național unitar român în Parlamentul României”, a mai adăugat Horia Grama, făcând referire la ideea de autonomie teritorială a așa-zisului „Ținut Secuiesc”, vehiculată îndelung de către reprezentanții UDMR.


(296 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Covasna: Românii, reprezentanți în Parlament printr-un deputat PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63813591003418 seconds.