Joi, 04 Decembrie 2008 - 05:53 AM Aleg.RO: Horia Grama, noul deputat de Covasna, consideră că a venit vremea trecerii UDMR în opoziție

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News PSD Covasna consideră că UDMR nu ar trebui să fie parte a viitorului guvern ce se va forma în perioada ce urmează, apreciind că formațiunea politică a lui Marko Bela ar trebui să fie în opoziție în următorii patru ani, transmite corespondentul AMOS News. (Informatia.ro)

Președintele PSD Covasna, Horia Grama, câștigător al unui mandat de deputat în Colegiul uninominal Întorsura Buzăului în urma redistribuirii, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că, odată ajuns în Parlamentul României va face demersurile necesare pentru a clarifica cererile UDMR de autonomie teritorială pentru așa- zisul „Ținut Secuiesc”, pe care le consideră a fi „aberante”.


Referitor la posibilitatea ca, prin negocierile purtate la nivelul conducerilor de partide pentru formarea noului Guvern, Horia Grama crede că a sosit timpul ca UDMR să facă parte din opoziție.


„Nu este normal ca o formațiune politică ce sfidează Constituția României să facă parte din Guvern. UDMR ar trebui să învețe și ce este opoziția, pentru că a stat cam mult timp la putere în ultimii ani”, a explicat Horia Grama, care a recunoscut totodată că, indiferent de varianta ce va fi aleasă, vor exista compromisuri în formarea noului Guvern.


Viitorul nou deputat de Covasna a mai precizat că, pe de altă parte, dacă parlamentarii UDMR nou- aleși prin voturile covăsnenilor vor renunța la discursul autonomist și se vor axa pe problemele de dezvoltare economică a județului, vor avea, fără îndoială, sprijinul său. „Cred că aceasta este o idee salvatoare pentru UDMR- să schimbe obiectivul din autonomie în economie. Prezența slabă la vot în județul Covasna a arătat lipsa de încredere a oamenilor și dezamăgirea vizavi de clasa politică, deoarece UDMR nu a făcut nimic și a vorbit doar despre autonomie. Este vremea să se înceteze, deoarece legile actuale rezolvă aproape toate problemele de identitate, România fiind în topul țărilor europene în ceea ce privește libertățile și drepturile acordate minorităților”, a mai declarat Horia Grama.


Prin câștigarea unui mandat de deputat în Colegiul Întorsura Buzăului, Horia Grama a devenit singurul reprezentant al românilor din Covasna în Parlamentul României, restul de trei mandate de deputați și două de senatori fiind adjudecate, în urma alegerilor din 30 noiembrie, de către candidații UDMR.


(338 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Horia Grama, noul deputat de Covasna, consideră că a venit vremea trecerii UDMR în opoziție | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65908312797546 seconds.