Luni, 15 Decembrie 2008 - 05:31 AM Aleg.RO: Pasajul Universitatii, inaugurat astazi

Publicat de: ---

adevarul Primarul general Sorin Oprescu taie panglica noului pasaj . Pasajul are toalete cu senzori, un brad impodobit si solutie antiderapanta. Doar scarile rulante mai trebuie sa functioneze.

Modernizarea pasajului de la Universitate este aproape gata. Cu toate acestea, data oficiala a inaugurarii ramasese ieri o necunoscuta chiar si pentru reprezentantii Primariei Capitalei.

Edilul-sef Sorin Oprescu este cel care a declarat in luna octombrie ca lucrarile de renovare a pasajului vor fi incheiate la 15 decembrie, chiar daca termenul de finalizare din contractul cu firma constructoare este in februarie 2009.

?Dam drumul la scari dupa inaugurare?

La fiecare cale de acces in pasaj functiona ieri numai o singura scara din cele patru. Si asta pentru ca cele doua scari rulante vor intra in functiune dupa deschiderea oficiala, iar cealalta scara obisnuita era inchisa din cauza ca gresia era proaspat pusa.

?Dam drumul la scari dupa inaugurarea domnului primar de pe 16 decembrie?, a explicat unul dintre angajatii firmei de constructie Delta.
Angajatii de la Directia de Relatii Publice nu stiau nici macar atat. ?Domnul primar va merge, probabil zilele acestea, sa vada cum stau lucrurile, dar nu exista ceva oficial in acest moment cu privire la vreo inaugurare?, a declarat Ana-Maria Toma, consilier din cadrul municipalitatii.

In mijlocul pasajului, un brad este impodobit cu beteala argintie si globulete aurii. Un decor care merge cu noile toalete prevazute cu sistem de senzori.

Suparati de disparitia fast-food-urilor

Nu toti bucurestenii sunt multumiti insa de noua fata a pasajului. ,,Arata bine, dar cu ce ma incalzeste, daca imi pot rupe gatul? Am alunecat o data in vara si m-am lovit la mana?, a spus Elena Ionescu, pensionara, in timp ce se indrepta spre iesirea dinspre Teatrul National. O alta nemultumire a bucurestenilor este ca fast-food-urile din pasaj au disparut, iar in locul lor vor fi spatii comerciale, printre care o librarie si o farmacie.

Reprezentantii Primariei Bucuresti au anuntat aseara, la inchiderea editiei, ca, in cele din urma, Oprescu va inaugura Pasajul Universitatii. Doar zonele comerciale nu vor fi deschise, pentru ca licitatiile pentru aceste spatii se vor face anul viitor.

Lucrarile de modernizare, sistate 3 luni

Renovarea Pasajului Universitatii a inceput pe 14 martie anul acesta si a fost intrerupta timp de trei luni, la sfarsitul lunii mai, din cauza ca ,,muncitorii au inteles ca nu mai trebuie sa lucreze, desi nu au primit o dispozitie in acest sens din partea autoritatilor?, a explicat in primavara directorul interimar al Administratiei Strazilor, Alina Roman.

Programul de modernizare a pasajului a fost reluat la 15 august 2008. Noul pasaj va avea scari rulante noi, rampe destinate persoanelor cu dizabilitati si va fi luminat ziua si noaptea. Modernizarea a costat Primaria Generala a Capitalei peste 4,5 milioane de euro.


(388 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Pasajul Universitatii, inaugurat astazi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63061785697937 seconds.