Marți, 16 Decembrie 2008 - 05:51 AM Aleg.RO: Sălaj: "Prime de porc" pentru funcționarii din primării

Publicat de: Iulian DUMA

AMOS News Pentru acest sfârșit de an, Primăria municipiului Zalău a alocat, din bugetul local, suma de 3 miliarde de lei vechi pentru prime de sărbători, bani care au fost alocați unor direcții subordonate, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro). Astfel, "bani de porc" au primit angajații Direcției de Administrare a Domeniului Public, a Serviciului de Taxe și Impozite, precum și angajații Poliției Comunitare.

La Zalău, banii s-au acordat ținându-se cont de perioada lucrată efectiv în cursul anului 2008, dar și de perioada de concedii. Astfel, fără prime au rămas angajații care au fost în concediu fără salariu, pentru o perioadă mai mare de 30 de zile sau cei care au fost sancționați disciplinar sau au contabilizat peste 3 absențe nemotivate.

"Premiile acordate angajaților Primăriei municipiului Zalău și unităților subordonate sunt cuprinse între 500 și 1100 lei, în condițiile în care, în 2007, au existat bonusuri, pentru șefi și de 4.000 de lei (40 de milioane lei vechi)" a declarat Manuela Ghiuruțan, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Zalău.

"La nivelul municipiului Zalău nu resimțim, deocamdată, criza economică, dar am hotărât totuși să fim cât mai prudenți în acordarea bonificațiilor. Și asta în condițiile în care s-ar putea ca anul viitor primăria să nu mai primească sume la fel de consistente din impozitul pe venit al agenților economici, ținând cont de problemele cu care se confruntă principalele companii din Zalău", a declarat primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu.

În ceea ce privește restul funcționarilor din orașele sălăjene, angajații primăriei Jibou stau cel mai rău la capitolul prime.

Primarul Eugen Bălănean a afirmat că primele se vor încadra între 100 și 130 de lei, în funcție de fondul de salarizare a fiecărei instituții subordonate.

La Cehu Silvaniei, funcționarii vor primi bonificații egale, indiferent de salariul de bază sau poziția deținută în cadrul instituției. Nu se vor primi sume cash ci bonuri valorice de 250 de lei pentru toți angajații .

Primarul din Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș a hotărât, împreună cu consilierii locali, să ofere funcționarilor din primărie prime cuprinse între 400 și 700 lei.

"Procentul de 5% a fost împărțit în mod egal și aceeași sumă o va primi și angajatul simplu și directorul", a declarat Țurcaș.


(480 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Iulian DUMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sălaj: "Prime de porc" pentru funcționarii din primării | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.80261778831482 seconds.