Miercuri, 17 Decembrie 2008 - 06:46 AM Aleg.RO: In Palatul de Justitie au crescut palmieri

Publicat de: ---

Gândul 17 .12.2008

Primaria Sectorului 4 este acuzata ca a transformat Palatul de Justitie în sera de palmieri. La fiecare colt din Sala Pasilor Pierduti a fost „plantat” cate un palmier. Alaturi de copacii exotici si-au mai facut aparitia ficusi japonezi, copacei cu frunzele în forma de laba gastii sau arbusti verzi pitici.

Potrivit biroului de presa al Curtii de Apel Bucuresti, citat de Mediafax, „Primaria Sectorului 4 a decorat Palatul de Justitie pentru sarbatorile de iarna. Nu sunt achizitii efectuate de Curtea de Apel Bucuresti”. Angajatii Curtii nu s-au aratat încantati de decoratiile tropicale, un judecator sugerand ironic ca pentru întampinarea Sarbatorilor de iarna ar mai lipsi doar „umbrelutele si nisipul”.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, sustine însa ca nici un palmier n-a fost dus la Palatul de Justitie, nici pe bani si nici gratis: „Toti cei 20 de palmieri sunt depozitati la Administratia Domeniului Public Sector 4 de pe soseaua Oltenitei. Oricine se poate duce sa-i numere si sa-i fotografieze. Palmierii nostrii au peste 5 metri înaltime si nu pot fi ridicati si transportati decat cu macaraua. In Palatul de Justitie nu numai ca nu am dus palmieri, dar n-am depozitat nici macar un ghiveci cu flori”, ne-a declarat Popescu Piedone. Pentru apartia palmierilor în Sala Pasilor Pierduti, primarul are doua posibile explicatii. „Ori au fost cumparati de cei de la Curtea de Apel Bucuresti si n-au cum sa-i justifice, ori, daca sunt mai mici, sunt palmierii lui Oprescu.

Cei de la Administratia Lacuri Parcuri Agrement Bucuresti au cumparat si ei palmieri, dar nu sunt de peste cinci metri ca ai nostrii. E o porcarie sa spuna ca le-am transformat Palatul de Justitie în sera. Intentionez ca pe timp de iarna sa închiriez palmierii unor malluri sau sa-i duc în alte locuri publice unde sa poata fi admirati de cat mai multa lume. Acum sunt toti la ADP, nu lipseste nici unul”, ne-a mai precizat primarul Cristian Popescu Piedone.

Cei 20 de palmieri ai lui Piedone au fost importati asta vara din Italia. Dupa ce au fost plantati în marile intersectii ale sectorului 4,  Piedone a pus sa fie paziti cu strasnicie de echipe de voluntari dotate cu aparate de fotografiat. La randul sau, si Primaria Capitalei a cumparat palmieri. Primul a fost plantat în Piata Universitatii, însa, la scurt timp, a fost dezgropat si furat chiar sub ochii trecatorilor. Un palmier costa între 500 si 2.000 de lei si rezista pana la o temperatura de minus cinci grade.   


(345 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

In Palatul de Justitie au crescut palmieri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52493500709534 seconds.