Marți, 24 Februarie 2009 - 05:53 AM Aleg.RO: PNL solicită audierea în Parlament a Ministrului Economiei cu privire la decretarea situației de urgență în domeniul energetic

Publicat de: Mihnea CEZAR

AMOS News

Deputații Partidului Național Liberal (PNL) au cerut președintelui Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, demararea procedurilor pentru invitarea la audieri a ministrului economiei, Adriean Videanu, pentru clarificarea modului în care s-au realizat achizițiile de păcură și cărbune în perioada crizei gazelor.

Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, domnul Iulian Iancu, refuză, de peste trei săptămâni de zile, să ia în considerare solicitarea pe care am adresat-o în scris, împreună cu ceilalți deputați PNL, de a demara procedurile pentru invitarea la audieri a domnului Adriean Videanu, ministrului Economiei. Solicitarea are la bază dorința de clarificare a modalității în care s-a făcut achiziția de păcură și cărbune pe perioada situației de urgență din sistemul energetic, cu atât mai mult cu cât situația de urgență a continuat și după ce livrările de gaz rusesc au fost reluate", se arată într-un comunicat semnat de deputatul liberal Diana Tușa.

Potrivit reprezentanților Grupului Parlamentar liberal din Camera Deputaților, pe fondul crizei generate de lipsa livrărilor de gaze naturale de către Rusia, Ministerul Economiei a luat decizia de a da posibilitatea negocierii directe pentru achiziția de combustibili, astfel încât au fost încheiate contracte în domeniu fără licitații, într-un mod total netransparent și neconcurențial. Toate aceste considerente au dus la prețuri speculative, prețul păcurii crescând cu circa 20% din prima zi în care a fost luată decizia.

"Cred că trebuie aduse lămuriri pertinente în ceea ce privește decretarea situației de urgență în domeniul energetic de către domnul Adriean Videanu, cunoscut fiind faptul că domeniul energetic este unul sensibil și care antrenează consecințe consistente în plan social", se mai arăta în comunicatul liberalilor.

Situația de urgență, declarată la începutul acestui an, a fost ridicată de către premierul Emil Boc, la 21 ianuarie, ca urmare a reluării importului de gaze naturale din Rusia.


(303 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mihnea CEZAR


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PNL solicită audierea în Parlament a Ministrului Economiei cu privire la decretarea situației de urgență în domeniul energetic | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56801509857178 seconds.