Vineri, 27 Februarie 2009 - 05:18 AM Aleg.RO: Arad: Consilierii au aprobat creșterea prețului la energia termică

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Consilierii locali din Arad au aprobat, joi, creșterea prețului local de facturare pentru energia termică furnizată și facturată populatiei prin sistemul centralizat de la 186 lei la 207,22 lei/Gcal, informează corespondentul AMOS News. De asemenea, a fost aprobată și subvenția unitară acordată din bugetul local pentru energia termică furnizată populatiei prin sistemul centralizat în valoare de 29 lei/Gcal.

În expunerea de motive a proiectului privind aprobarea creșterii prețului la energia termică se menționează că aprobarea proiectului privind modificarea subvenției unitare acordată din bugetul local și a prețului local pentru energia termică furnizată și facturată populației prin sistemul centralizat, conduce la posibilitatea alocării sumei de 2.700.000 lei din bugetul local, pentru reabilitarea termică a unui număr de aproximativ 1.000 apartamente, în anul 2009.

„Există riscul ca arădenii să nu mai poată plăti sau să nu mai fie de acord să plătească o gigacalorie aberant de mare și nejustificată, iar CET-ul, care nu a avut probleme cu debitorii, să înceapă să le aibă. Aducem la cunoștiință că Adunarea Generală a Asociațiilor de Proprietari și-a manifestat dezaprobarea totală față de acest proiect de hotărâre“, a declarat Vasile Arion, vicepreședintele ULALA.

În cadrul unei dezbateri publice organizate, joi, cu privire la proiectul de majorare a prețului la energia termică, mai multe persoane prezente au amenințat că vor recurge la proteste de stradă, împotriva deciziei de majorare a tarifului la căldură.


(646 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Arad: Consilierii au aprobat creșterea prețului la energia termică | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78372597694397 seconds.