Vineri, 27 Februarie 2009 - 05:19 AM Aleg.RO: Senatorii juriști nu au luat o decizie în privința Legii prefecților

Publicat de: Cosmin BUHUȘ

AMOS News Comisia Juridică a Senatului a amânat luarea unei decizii în privința Legii prefecților, din cauza lipsei de cvorum. Totuși, membrii Comisiei sunt hotărâți să renunțe la amendamentul prin care numirea prefecților ar fi fost politică.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, senatorul Toni Greblă, a menționat că s-a renunțat la intenția de a transforma funcția de prefect într-una politică.

"Este o inițiativă legislativă a doi colegi, unul senator, al doilea deputat (n.r. Mircea Dușa -PSD și Petru Călian -PDL). Așa au gândit ei să facă proiectul de lege. Între timp, la nivel politic, cele două partide, membre ale coaliției la putere, au hotărât că nu este bine să se umble la statutul instituției prefectului. Și pentru că în țară, un prefect depolitizat a fost până acum foarte bine primit ca inițiativă. Semnalele de la Uniunea Europeană sunt că prfeectul este bine așa cum a fost reglementată această instituție în legislatura 2000-2004. (...) O să renunțăm la a dezbate această inițiativă legislativă în ceea ce privește prefectul" , a declarat Greblă.

Pe de altă parte, senatorul PSD a menționat că se va păstra intenția actualei coaliții ca șefii serviciilor publice să fie numiți pe criterii politice.

 "Trebuie să facem o distincție clară între funcțiile care se schimbă odată cu puterea și funcțiile de specialiști, de profesioniști, care rămân indiferent de guvernele care se succed. Ar trebui stabilită o listă pe care să o batem în cuie și toți oamenii, toate partidele să știe că, în momentul în care au pierdut puterea, pleacă", a mai explicat președintele Comisiei juridice a Senatului.


(571 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cosmin BUHUȘ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorii juriști nu au luat o decizie în privința Legii prefecților | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.82815599441528 seconds.