Vineri, 03 Aprilie 2009 - 06:02 AM Aleg.RO: Alina Gorghiu solicită PSD și PDL să-și asume dezbaterea asupra moțiunii simple înaintate de PNL

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul PNL Alina Gorghiu, a făcut o declarație de presă referitor la dezbaterile pe marginea moțiunii simple “Educația sub cenzura Ecaterinei Andronescu – Istoria se repetă”. Redăm textul declarației:

"Semnalez opiniei publice că PSD și PDL amână în mod voit dezbaterile pe marginea moțiunii simple “Educația sub cenzura Ecaterinei Andronescu – Istoria se repetă”, în ciuda importanței majore pe care o are această temă pentru cetățenii României. Este rușinos faptul că o Coaliție majoritară, cum este cea formată din PDL și PSD, alege să se ascundă în spatele unor tertipuri procedurale, în loc să își asume dezbaterea, în plenul Camerei Deputaților, asupra moțiunii simple înaintate de PNL.
 
Consider că toate amânările nejustificate ale dezbaterii moțiunii pe Educație trădează dezinteresul parlamentarilor PSD și PDL privind acest domeniu, precum și teama lor în fața unei discuții oneste asupra strategiei incoerente pe care a demonstrat-o doamna Ecaterina Andronescu, la conducerea Ministerului Educației, Cercetării și Inovării. Reamintesc că membrii Comisiei de Regulament se vor întruni abia luni, 6 aprilie, pentru a analiza articolul din Regulamentul Camerei Deputaților care a dus în impas dezbaterea moțiunii simple pe Educație, adică la două săptămâni de la prezentarea textului în plen. 

Deși moțiunea a fost prezentată luni, 23 martie, sesizarea Comisiei de Regulament s-a făcut, nejustificat, abia patru zile mai târziu. În continuare,  în același ritm voit încetinit, președintele Comisiei de Regulament, deputatul PDL Cionca Arghir Iustin Marinel, a fixat ședința de analiză tocmai în ultima zi în care expiră termenul, respectiv luni, 6 aprilie. Și, ținând cont că ședința este programată pentru a doua parte a zilei, raportul Comisiei de Regulament va putea intra pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputaților abia miercuri, 8 aprilie a.c.

Având în vedere atitudinea PSD și PDL în acest caz, îmi pun întrebarea dacă nu cumva aceasta trădează negocieri încă nefinalizate întreprinse de PSD pentru votul deputaților democrat-liberali împotriva moțiunii pe Educație, la schimb cu votul social-democraților pentru sprijinirea lui Sever Voinescu ca secretar al Camerei Deputaților? Îmi declar, însă, speranța că votul asupra moțiunii “Educația sub cenzura Ecaterinei Andronescu – Istoria se repetă” se va da pe baza argumentelor cuprinse în textul documentului, în loc să fie folosit ca monedă de schimb în negocierile de putere între partenerii Coaliției de guvernare".


(248 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Alina Gorghiu solicită PSD și PDL să-și asume dezbaterea asupra moțiunii simple înaintate de PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61343002319336 seconds.