Vineri, 03 Aprilie 2009 - 06:02 AM Aleg.RO: Sfântu Gheorghe: Școală de formare a polițiștilor

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) propune înființarea, la Sfântu Gheorghe, a unei școli pentru formarea polițiștilor, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Liderul fracțiunii PCM din cadrul Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tulit Attila, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că deschiderea unei școli de formare a polițiștilor la Sfântu Gheorghe ar oferi tinerilor de etnie maghiară șansa de a intra în cadrul Poliției. Potrivit lui Tulit, maghiarii nu au fost atrași înainte de ideea de a intra în serviciile polițienești mai ales din cauza imaginii fostei Miliții.
Tulit Attila consideră că  înființarea unei școli de formare a polițiștilor la Sfântu Gheorghe ar fi posibilă printr-o colaborare între Ministerul Administrației și Internelor și CJ Covasna, în care autoritatea județeană și-ar asuma rolul de a promova și populariza această școală în rândul tinerilor maghiari, care ar fi „formați” acasă la ei. Cu toate acestea, Tulit a ținut să precizeze că respectiva școală ar urma să fie accesibilă nu doar tinerilor maghiari ci și celor români.

În cadrul CJ Covasna s-a discutat de numeroase ori despre faptul că în Poliția din județ ar exista prea puțini etnici maghiari ori vorbitori de limbă maghiară. Problema a fost abordată atât de UDMR cât și de PCM, în vreme ce Inspectoratul Județean de Poliție Covasna a replicat că în rândurile sale sunt și numeroși polițiști vorbitori de limbă maghiară, deci serviciile către populație nu ar putea fi afectate în acest sens. Mai mult, conducerea IJP Covasna a arătat că încurajează și sprijină angajarea polițiștilor de etnie maghiară sau vorbitori de limba maghiară, însă este alegerea fiecărui angajat nevorbitor de limbă maghiară dacă învață sau nu această limbă.

Pe de altă parte, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, consideră că, din punctul de vedere al cetățenilor din județul Covasna, este important ca polițiștii să vorbească și limba minorității maghiare, deoarece necunoașterea limbii maghiare poate dăuna eficienței muncii și poate duce la un blocaj în dialogul dintre instituția statului și cetățenii plătitori de impozite.


(372 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sfântu Gheorghe: Școală de formare a polițiștilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.87221789360046 seconds.