Sâmbătă, 04 Aprilie 2009 - 06:28 AM Aleg.RO: Președintele PNL Argeș îl acuză pe deputatul Gerea că nu l-a votat la Congres

Publicat de: Petre NIȚU

AMOS News Apropierea alegerilor din PNL Argeș aruncă practic în aer filiala. Cei doi lideri, Adrian Miuțescu și Andrei Gerea, se bălăcăresc ca la ușa cortului, miza fiind funcția de președinte. Scandalul care a izbucnit imediat după alegerile generale a luat amploare după Congresul partidului, când președintele organizației, Adrian Miuțescu, l-a acuzat public pe deputatul Andrei Gerea că nu l-a votat pentru o funcție de vicepreședinte la nivel național. În replică, Gerea îi amintește lui Miuțescu că el l-a făcut președintele PNL Argeș și că l-a dus de mână la nunta lui Bogdan Olteanu, transmite corespondentul AMOS NEWS. "Gerea a trimis sms-uri că nu controlez filiala"
În ultima conferință de presă, președintele Adrian Miuțescu, care a susținut tandemul Crin Antonescu-Ludovic Orban, l-a acuzat pe colegul său de filială, deputatul Andrei Gerea , că este unul dintre persoanele vinovate că PNL Argeș nu mai are vicepreședinte la nivel național.

Miuțescu a ocupat această funcție până la Congresul de acum trei săptămâni, când a pierdut un nou mandat deoarece i-au lipsit 28 de voturi. "Am aflat că Gerea și alte șase, șapte persoane, nu m-au votat la îndemnul lui. În Congres s-a venit cu o altă listă de candidați pe care nici măcar nu mai apăream și a discutat cu oameni din toată țara să nu mă voteze vicepreședinte. Andrei Gerea a trimis sms-uri că nu controlez filiala și că delegații din Argeș îl vor vota pe Tăriceanu. Colegii din alte filiale care promiseseră că mă votează vicepreședinte mi-au reporșat atunci că l-am trădat pe Crin Antonescu. Așa le spusese Gerea. Din cauza lui am pierdut funcția, care pentru PNL Argeș era foarte importantă", a declarat Adrian Miuțescu.

Pe de altă parte, acesta spune că la Conferința Județeană a PNL Argeș din 25 aprilie se va baza pe sprjinul noilor șefi ai partidului la nivel național, Crin Antonescu și Ludovic Orban, pe care la rândul său i-a sprijinit pentru a ocupa aceste funcții:" Cei doi cunosc frământările din PNL Argeș, iar acesta a fost și motivul pentru care i-am invitat la conferință. Sper totuși ca liberalii argeșleni să judece cu capul lor , pentru că problema o reprezintă PSD și PD-L, și nu să ducem un război în interiorul partidului".

"Mi-am pus obrazul pentru el"
În replică, deputatul Andrei Gerea, rivalul lui Adrian Miuțescu la Conferința Județeană din aprilie, neagă acuzațiile aduse și îi amintește acestuia că a ieșit președinte al PNL Argeș pe lobby-ul făcut de el:" Îmi pare rău că nu mi-am fotografiat votul ca să i-l arăt, să-i dovedesc că l-am votat. Nu am dat niciun fel de sms și este urât să arunci astfel de acuze fără măcar să fi existat un sms. Nu a existat niciun fel de sms. Eu am comunicat susținătorilor lui Tăriceanu care este numărul susținătorilor din delegația argeșeană în urma discuțiilor pe care le-am avut cu membrii delegației.

Am spus că e majoritate pentru Tăriceanu. Apoi am avut o listă de vot care a conținut 17 nume din 21 posibile, tocmai pentru că și noi am solicitat să ni se dea lista întreagă pentru că și noi aveam de votat altceva. M-am gândit la Adrian Miuțescu, dar probabil am greșit văzând astfel de declarații și vreau să reamintesc faptul că nu a ieșit membru în Biroul Politic nu pe votul nostru, ci pe votul echipei câștigătoare din care a făcut parte. Faptul că echipa câștigătoare nu l-a votat, ar trebui să-i dea de gândit și să-și pună o serie de semne de întrebare.

Mi-am pus obrazul pentru el în urmă cu patru ani, când l-am luat de mânuță și l-am dus la nuntă la Bogdan Olteanu, nuntă care s-a ținut la Bogdan acasă, nu la restaurant, fiind un eveniment la care au participat cei mai apropiați. Am considerat că merită să facem un efort și l-am rugat pe Bogdan să-l invite pe Adrian ca să strângem relațiile și să-i arate că avem toată deschiderea. Miuțescu a ieșit vicepreședinte PNL pe lobby-ul pe care eu i l-am făcut. Să nu uite treaba asta".

Pe de altă parte, Andrei Gerea îl avertizează pe Miuțescu că, "atunci când a făcut parte din echipa Tăriceanu a ieșit, când a făcut parte din echipa Orban, nu a ieșit. Înseamnă că Adrian Miuțescu, activitatea lui, rezultatele organizației argeșene la parlamentarele de anul trecut nu au fost în stare să adune voturi. Hai să fim serioși: avem o organizație care în ultimii patru ani, chiar șase ani, a avut rezultate din ce în ce mai slabe. Se vede la număr de parlamentari, la număr de primari de municipii, la consilieri județeni, la tot. Asta este, am pierdut .

S-a văzut foarte bine rezultatul PNL Argeș obținut în 2008 la numărul de delegați: cu 25 de delegați de drept și cu patru din oficiu, cum poți să te compari cu organizații care au avut dublu numărul de delegați? Îmi pare rău că a uitat să se privească în oglindă, așa cum i-am recomandat de multe ori. Nu este niciun război între noi, este dreptul fiecăruia să candideze și să aspire la orice poziție în partid. Eu consider că nu am făcut decât bine în partid.

Eu aștept rezultate de la noi echipă. L-am susținut pe Tăriceanu, dar nici Crin Antonescu și nici Ludovic Orban nu-mi vor reproșa probabil acest lucru , ei știau foarte bine de ce-l susțin și care-mi este felul de a fi, că nu sunt trădător nici atunci când se poate naște o oportunitate politică, așa cum au făcut alții, care deși au fost sprijiniți de Călin Popescu Tăriceanu, s-au mutat cu arme și bagaje în tabăra cealaltă".

Miuțescu sau Gerea?
Crin Antonescu și Ludovic Orban vor trebui să aleagă între Adrian Miuțescu, care la rândul său i-a susținut și Andrei Gerea, fan Tăriceanu, dar care promite relansarea PNL Argeș. De altfel, și Miuțescu, și Gerea, se bazeazează pe sprijinul celor doi, ultimul argumentând că "mă bucur de cel puțin același sprijin din partea lor ca și Adrian Miuțescu".

Practic, mâine s-ar putea contura numele celui care va câștiga șefia PNL Argeș pentru că Ludovic Orban, care și-a anunțat vizita la Pitești, ar putea spune pe cine dintre cei doi va susține.


(340 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Petre NIȚU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Președintele PNL Argeș îl acuză pe deputatul Gerea că nu l-a votat la Congres | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61041402816772 seconds.