Marți, 07 Aprilie 2009 - 05:50 AM Aleg.RO: Senatorii au votat despagubiri de 4200 euro / m2 pentru expropriatii de la Pasajul Basarab

Publicat de: ---

Gândul 7 .04.2009

Plenul Senatului a adoptat astazi, cu 69 de voturi pentru, continuarea exproprierilor pentru constructia pasajului suprateran „Basarab” din Capitala. Demarat în anul 2000, proiectul, initiat de Traian Basescu, dar blocat, în mai multe randuri, de pesedistii din Consiliul General al Bucurestiului, s-a împotmolit ultima oara din cauza sumelor exorbitante pe care le pretindeau locatarii, ale caror locuinte urmau a fi demolate. Desi majoritatea exproprierilor (cca 97, 5%) s-au efectuat deja, au ramas cateva imobile care au stopat lucrarile la respectivul pasaj.

Prin ordonanta de urgenta, Guvernul a hotarat sa-i despagubeasca pe proprietari, astfel încat pasajul, destinat fluidizarii traficului din Capitala, sa poata fi terminat cat mai repede. Despagubirile, calculate de Primaria Generala, sunt însa extrem de ridicate, depasind cu mult valoarea reala a imobilelor din zona. Suma totala aprobata fiind de 104.720 mii RON, pretul mediu al unui metru patrat de teren expropriat ajunge la 4200 euro.

Senatorii au reusit sa adopte, la limita, ordonanta Guvernului, cu 69 de voturi, exact numarul de sufragii necesar unei legi organice, ceea ce a atras nemultumirea liberalilor, care s-au pronuntat pentru retrimiterea legii la comisia de Administratie din Camera Superioara a Parlamentului din cauza despagubirilor suspect de mari acordate putinilor proprietari ramasi în calea pasajului.

Presedintele comisiei de Administratie, Petru Filip, a precizat însa ca valoarea de 4200 euro / m2 reprezinta o medie, si nu o cifra absoluta, dat fiind ca valoarea imobilelor ce urmeaza a fi demolate difera: „Sunt unele imobile obisnuite, dar si altele de patrimoniu si deci mai valoroase”. Pedelistii au aplaudat fericiti adoptarea actului normativ, care va merge la Camera Deputatilor, forul decizional în aces caz.


(2417 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Senatorii au votat despagubiri de 4200 euro / m2 pentru expropriatii de la Pasajul Basarab | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62586212158203 seconds.