Joi, 14 Aprilie 2005 - 08:21 AM Aleg.RO: Monica Macovei, pusa la zid

Publicat de: A. Istodor

evenimentulzilei Senatorii puterii si opozitiei, impotriva declaratiilor de avere Invitata la Senat pentru rediscutarea ordonantei privind noua forma a declaratiilor de avere, Monica Macovei a fost taxata atit de alesii opoziiei, cit si de cei ai puterii. Parlamentarii PSD au luat-o peste picior pe Macovei, in vreme ce reprezentantii formatiunilor din arcul guvernamental au avut de comentat pe marginea unora dintre prevederile inluse in noile formulare.
Decizia de retrimitere la comisii a ordonantei adoptate in sedinta anterioara de plen a avut drept scop revenirea asupra amendamentelor care subtiau considerabil caracterul transparent al declaratiei de avere, dar rezultatul a fost altul. Senatorii PRM si UDMR, acompaniati de hahaielile senatorului PNL Norica Nicolai si in tacerea complice a reprezentantilor PUR, au declansat un adevarat atac la adresa ministrului Macovei. "O poza cu raposatul Papa are valoare de piata sau nu?"; "La conturile curente trebuie sa declaram si salariul?"; "Daca-mi rapeste copilul si-n baza declaratiei imi cere bijuteriile?". Intrebarile apartin senatorilor PSD si au aruncat in derizoriu chestiunea declaratiilor de avere. Doru Ioan Taracila si Aristide Roibu (PSD) au incercat sa-i explice ministrului ca secretizarea declaratiilor, cel putin la capitolul bijuterii, ar fi bine venita. Macovei a replicat: "Cer sa se pastreze ordonanta in forma guvernului. Modificarile deja operate de parlamentari fac declaratiile de avere mai putin stricte si asta inseamna o nota proasta din partea organismelor europene". Ministrul n-a fost de acord nici cu amendamentele deja votate de senatori, care anulau obligatia alesilor de a trece in declaratie identitatea persoanelor carora le-au cedat bunuri pe parcursul unui an de mandat. "Daca eu, in campania electorala, instrainez o casa si-o dau mamei? Nu trebuie sa stim identitatea persoanei?", a explicat Macovei.
Ministrul n-a avut suport nici din partea senatorilor Aliantei, exceptie facind doar liberalul Vlad Popa. Senatorul PNL Dan Cirlan si-a exprimat dubiile cu privire la cifra care trebuie trecuta in declaratie la capitolul valoare de impozitare a terenurilor. Senatorul PRM Verginia Vedinas s-a isterizat pe tema obligativitatii demnitarului de a-si declara bunurile instrainate intr-un an de mandat. Apoi a tras-o la raspundere pentru corpul de litera pe care guvernul l-a folosit pentru a scrie "RESPINS" pe amendamentele sale.
Dupa ce au facut circ si dupa ce ministrul a parasit, iritat, sala, senatorii au ridicat sedinta, constatind ca n-au cvorum.


(727 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la A. Istodor


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Monica Macovei, pusa la zid | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56832003593445 seconds.