Joi, 23 Aprilie 2009 - 05:51 AM Aleg.RO: Arad: Întâlnire între administrațiile locale și APDRP

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Consiliul Județean Arad a găzduit, miercuri, o întâlnire între reprezentanții administrațiilor locale și cei ai Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), având ca subiect finanțarea proiectelor prin Măsura 3.2.2. (Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale), informează corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Întâlnirea a fost mediată de Cristian Drăgan, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, iar la discuții au participat Liviu Picior, directorul Centrului Regional al APDRP și Ioan Hondea, directorul Oficiului Județean al APDRP.

Scopul întâlnirii a fost conștientizarea reprezentanților administrației locale asupra fondurilor ce pot fi accesate prin Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, pe Măsura 3.2.2. „Din păcate, județul Arad este pe un loc codaș, cu 8 proiecte, dintre care doar trei au fost admise, iar în sesiunea de finanțare de la sfârșitul anului trecut doar unul a fost inclus. Este vorba de proiectul comunei Archiș, urmând ca proiectele comunelor Beliu și Hălmagiu să intre în următoarea sesiune de finanțare”, a declarat Cristian Drăgan, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

De asemenea, Liviu Picior, directorul Centrului Regional al APDRP, a subliniat faptul că s-au adus modificări în ceea ce privește punctajul acordat proiectelor.

„Sper că întâlnirea a fost utilă, deoarece a trebuit să conștientizăm importanța acestui program de finanțare. Faptul că avem atât de puține proiecte la nivel de județ are origine și în informările insuficiente asupra posibilităților de accesare a fondurilor. Vom organiza astfel de întâlniri ori de câte ori este necesar”, a precizat Cristian Drăgan.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți a 40 de administrații locale (primari, viceprimari, reprezentanți ai aparatului de specialitate) din cele 68 de comune arădene.


(389 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Arad: Întâlnire între administrațiile locale și APDRP | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62660598754883 seconds.