Vineri, 24 Aprilie 2009 - 06:06 AM Aleg.RO: Arad: Primăria orașului Pecica are city manager

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Primăria orașului arădean Pecica are o nouă funcție de conducere în cadrul aparatului de specialitate al primarului, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Este vorba despre un administrator public (city manager), funție deținută de Monica Velici. Funcția, după modelul administrației occidentale, implică abilități manageriale și de comunicare și contribuie la împărțirea sarcinilor în cadrul Primăriei.

Monica Velici este născută la 28 martie 1971 în Pecica, a absolvit Facultate de Științe Economice a Universității de Vest Timișoara, specialitatea Finanțe-Contabilitate, apoi masteratul în Management și Finanțarea în Administrația Publică. A lucrat ca funcționar public, dar și în mediul privat. În urma alegerilor locale de anul trecut a devenit consilier local, mandat la care a renunțat pentru noua calitate, cele două funcții fiind incompatibile.

Administratorul public are atribuții clare desemnate de către primarul orașului și va lucra în echipă cu acesta și cu viceprimarul în coordonarea activității. Monica Velici coordonează aparatul de specialitate al primarului (cu accent pe domeniul economic și pe comunicare internă), elaborează, împreună cu specialiștii Primăriei, strategia de dezvoltare urbană și atragerea de fonduri extrabugetare în vederea atingerii obiectivelor propuse.

Noul city manager al orașului Pecica poate îndeplini calitatea de ordonator principal de credite, sau oricare alte atribuții relevante postului, în limita legii.


(715 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Arad: Primăria orașului Pecica are city manager | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64236879348755 seconds.