Marți, 28 Aprilie 2009 - 05:24 AM Aleg.RO: Sorin Oprescu: Domnilor proprietari, nimeni nu vă ia casele!

Publicat de: ---

AMOS News Specialiștii în construcții și cei din Primăria Capitalei atrag atenția că fondurile pentru lucrările de consolidare a imobilelor din București nu sunt folosite. Din acest motiv doar 14 din cele 300 de imobile aflate în pericol de prăbușire au fost consolidate până în prezent.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că trebuie încetată "isterizarea populației" referitoare la riscurile unui cutremur, pentru că "nu ajungem nicăieri așa".


"Unii se comportă de parcă le pare rău că nu a fost mai puternic cutremurul", a declarat Oprescu.


Primarul General a anunțat că tot ce poate face în acest moment este să urgenteze procedurile pentru reabilitarea și consolidarea a cât mai multor clădiri. Potrivit primarului general, doar 12 imobile au fost reabilitate în ultimii 18 ani. La patru dintre acestea, se lucrează chiar acum, iar 13 se află în pregătire pentru execuție. Totodată, există 12 proiecte pentru consolidare și alte 24, în pregătire pentru licitație.


"Vom face ce nu s-a făcut în cinci ani, în care au fost reabilitate doar cinci clădiri", a mai declarat primarul.


Pe de altă parte, numeroși proprietarii ai unor case încadrate în grad ridicat de risc seismic refuză să își dea acordul pentru începerea consolidărilor. Ei se tem că vor rămâne fără locuințe, chiar dacă primarul Oprescu a făcut un apel către acești proprietari. 


"Domnilor proprietari, nimeni nu vă ia casele! Dorința noastră este aceea de a vă face să trăiți în siguranță", a anunțat primarul Capitalei.


David Martin


(576 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sorin Oprescu: Domnilor proprietari, nimeni nu vă ia casele! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3858819007874 seconds.