Miercuri, 29 Aprilie 2009 - 05:23 AM Aleg.RO: Alina Gorghiu: PSD și PDL se încăpățânează să subestimeze rolul sportului în educația elevilor

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul PNL Alina Gorghiu a remis ăpresei o declarație referitoare la orelor de sport. Redăm textul declarației:

"Constat că PSD și PDL se încăpățânează să subestimeze rolul sportului în educația elevilor. Moțiunea “Educația sub cenzura Ecaterinei Andronescu. Istoria se repetă” a fost respinsă în ședința de plen a Camerei Deputaților de ieri, 27 aprilie a.c. Asta deși, pe fond, mulți dintre parlamentarii acestei Coaliții obeze au conștientizat ridicolul votului lor, printre ei fiind mulți părinți care, în sinea lor, sunt convinsă că și-au dat seama de nocivitatea ordinului. Este vorba despre actul emis de ministrul Educației, Cercetării și Inovării, Ecaterina Andronescu, prin care numărul orelor de educație fizică și sport din școli și licee este redus, contrar promisiunilor din programul de guvernare și contrar recomandărilor europene. 

Reamintesc faptul că moțiunea simplă nu urmărea demiterea doamnei Andronescu de la ministerul Educației, ci revenirea asupra unor ordine abuzive, contrare intereselor cadrelor didactice și elevilor din România. Susțin cu tărie, în continuare, că a fost nevoie de o moțiune pe tema Educației. Confirmarea în acest sens am primit-o, atât în timpul dezbaterilor, cât și în cele aproape cinci săptămâni în care s-a încercat, prin tertipuri procedurale, evitarea acestui moment. Însă, așa cum era de așteptat, Parlamentul României nu a scăpat încă de toți acei oameni mai preocupați să dormiteze în scaun decât să se surmeneze luptând pentru interesele elevilor.

Lor le atrag atenția că vor avea de muncit, fie că vor, fie că nu. Atât eu, cât și ceilalți parlamentari liberali, nu vom lăsa să fie trecut cu vederea niciun abuz, de genul celui taxat prin moțiunea simplă. Astfel, domnii din Coaliția cu obrazul gros, care și-au făcut din plenul Parlamentului zonă de siestă și de mângâiat tacticos burțile mari, vor ațipi din ce în ce mai puțin pe banii românilor pentru că îi vom scutura cu câte moțiuni va fi nevoie.

Partidul Național Liberal va utiliza și de acum înainte toate mijloacele democratice pentru a susține dreptul copiilor la educație într-un sistem de învățământ sănătos. Consider că fiecare parlamentar are responsabilitatea, la nivelul Colegiului pe care îl reprezintă, să susțină interesul cadrelor didactice și al elevilor. Iar interesul profesorilor și al copiilor noștri nu se oglindește în ordinele recente emise de la Ministerul Educației".


(544 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Alina Gorghiu: PSD și PDL se încăpățânează să subestimeze rolul sportului în educația elevilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73988103866577 seconds.