Vineri, 15 Mai 2009 - 05:42 AM Aleg.RO: RADEF este acționat în judecată de Primăria Sfântu Gheorghe

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a hotărât să acționeze în instanță Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor “România Film” (RADEF) și pe actualul chiriaș al fostului Cinema Arta din municipiu, Gheorghe Iliescu, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că actualul chiriaș al clădirii Cinema Arta, omul de afaceri Gheorghe Iliescu, împiedică preluarea clădirii de către autoritățile din Sfântu Gheorghe, prin refuzul său de a primi scrisorile recomandate din partea Regiei și printr-un nou proces intentat acesteia.

“De iure, clădirea este a Primăriei iar de facto, neputând intra în aceasta pentru a face inventarul, nu am putut prelua clădirea. Conform legii, suntem nevoiți să dăm în judecată RADEF-ul și, în același timp, trebuie să dăm în judecată chiriașul, deoarece acum clădirea este a noastră, dar nu avem încheiat un contract de închiriere cu chiriașul”, a declarat joi Antal Arpad.

Protocolul de predare a clădirii fostului Cinema Arta din Sfântu Gheorghe a fost semnat în aprilie 2009, la București, între administrația locală din Sfântu Gheorghe și RADEF, dar Gheorghe Iliescu a contestat documentul, susținând că el are drept și prioritate în achiziționarea clădirii.

Omul de afaceri susține că, în cei 13 ani de când este chiriaș al clădirii fostului Cinema Arta, a investit în modernizarea, reabilitarea și întreținerea acesteia peste 600. 000 de dolari. Iliescu a mai spus că întreruperea rulării filmelor a survenit în urma lipsei de spectatori dar că este oricând dispus să se implice în activități culturale destinate cetățenilor din Sfântu Gheorghe. 

Chiar dacă municipalitatea din Sfântu Gheorghe susține că în clădirea fostului Cinema va fi mutat Teatrul “Andrei Mureșanu”, care în prezent împarte spațiile de producție și birourile cu Teatrul Maghiar “Tamasi Aron”,  actualul chiriaș spune că acest lucru nu se va întâmpla, acuzând interese imobiliare în ceea ce privește imobilul fostului Cinema Arta. 


(449 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

RADEF este acționat în judecată de Primăria Sfântu Gheorghe | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.659588098526 seconds.