Miercuri, 20 Mai 2009 - 05:47 AM Aleg.RO: Proiectul legislativ al Codului Penal, înregistrat la Senat

Publicat de: Mihaela ȘTEFAN

AMOS News Chestorul Senatului Ioan Chelaru a anunțat la finalul ședinței Biroului Permanent că proiectul Codului Penal a fost înregistrat și că urmează ca, mâine dimineață, să fie depus formal și cel de Cod Civil. De cealaltă parte, Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Victor Ponta, a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea pe Coduri, dacă legislativul nu o va face în timp util. "Am depus în mod oficial la Biroul Permanent al Senatului proiectul de Cod penal în forma în care a fost asumat în comisie. Tot ceea ce discutăm, discutăm de un text clar, însușit. Acest proiect e trimis prin intermediul Senatului la Consiliul Legislativ, la CES, la CSM, pentru a fi văzut și a-și pune punctul de vedere. Săptămânile viitoare vreau să avem cât mai multe întâlniri, consultări, observații care să poată fi incluse în acest proiect. Până acum dezbaterea a fost una prea generală, acum avem în mod oficial, în mod procedural, un proiect", a declarat Victor Ponta.

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul a recunoscut totuși că există șansa ca proiectele Codurilor pe Justiție să fie dezbătute de legislativ înainte ca experții UE să facă evaluările finale pentru raportul din iulie.

"Decizia coaliției de asumare e legată de ultimul moment în care adoptarea celor două Coduri mai poate fi prinsă de experții CE în raportul de țară din iulie. La un moment dat, în care vom constata că nu s-au făcut pași suficient de rapizi și că există riscul să se încheie evaluarea și să nu se treacă în raport că avem Coduri, atunci numai din acest motiv Guvernul va merge pe o cale de adoptare mai rapidă. Dacă e timp, merge și la plen, dacă nu este timp, nu va mai ajunge acolo", a mai delcarat Ponta.

Liderii coaliției au stabilit luni ca Guvernul să își asume răspunderea pe Codurile penal și civil.


(317 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mihaela ȘTEFAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Proiectul legislativ al Codului Penal, înregistrat la Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51947689056396 seconds.