Sâmbătă, 23 Mai 2009 - 05:42 AM Aleg.RO: Au început Zilele Turismului Covăsnean

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News

Vineri au debutat Zilele Turismului Covăsnean, care vor cuprinde o serie de evenimente menite să atragă atenția asupra potențialului turistic al județului Covasna, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Printre evenimentele notabile din cadrul Zilelor Turismului Covăsnean se numără lansarea de vineri a proiectului “Adventure Wildlife”, demonstrația gastronomică de sâmbătă “Parada Cârnaților” și Târgul tradițional al meșteșugurilor, ce va avea loc duminică.

La deschiderea de vineri a Zilelor, ce a avut loc în Rezervația Naturală “Mestecănișul” din localitatea Reci, au luat parte mai mulți invitați de peste hotare, autorități locale, reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai turismului ungar, suedez și elvețian, aici fiind lansat proiectul “Adventure Wildlife”.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a vorbit în deschiderea evenimentului  despre faptul că județul Covasna dispune de multe valori specifice, care pot deveni atracție pentru turiști, turismul de aici trebuind axat „pe aceste valori care dau unicitate zonei”.

Proiectul “Adventure Wildlife” propune turiștilor o ofertă atractivă, prin care aceștia să se relaxeze în ariile protejate de la Reci, unde vor putea observa animalele în cadrul lor natural, dându- se astfel o șansă și turismului rural, care prin conexiune, ar putea lua avânt în dezvoltare.

În poiana „Mestecănișului”de la Reci au fost expuse și lucrările expoziției de fotografie „Nature Photo 2009”, care au prezentat imagini impresionante ale cadrului natural pe care îl are  Covasna.

Zilele Turismului Covăsnean vor continua cu „Parada Cârnaților” de sâmbătă, unde este așteptat și ministrul Turismului, Elena Udrea și cu Târgul tradițional al meșteșugurilor, ce va avea loc duminică.


(332 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Au început Zilele Turismului Covăsnean | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5871250629425 seconds.