Sâmbătă, 23 Mai 2009 - 05:44 AM Aleg.RO: Necula (PDL): Integritatea profesională a angajaților MAI va fi testată

Publicat de: Corina MISĂILĂ

AMOS News Salariații din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) vor putea fi verificați din punctul de vedere al integrității profesionale, a anunțat, vineri, la Galați, senatorul PD-L Marius Necula, transmite corespondentul Informația.ro (AMOS News).

Potrivit senatorului gălățean, ministrul Administrației și Internelor, Dan Nica, va decide cine va fi testat. „La alineatul 5 se precizează că procedura de efectuare a testării integrității profesionale se stabilește prin ordin al ministrului Administrației și Internelor. Deci doar ministrul este cel care va lua decizia dacă integritatea profesională a salariatului MAI va fi testată sau nu”, a subliniat Necula.

Proiectul va fi supus votului în plenul Senatului, care este camera decizională, în maximum două săptămâni. „Am votat în comisie un amendament la Ordonanța de Urgență a Guvernului 20/2009 prin care Ministerul Administrației și Internelor va avea posibilitatea de a-și verifica din punct de vedere al competențelor morale angajații. Prin modificarea articolului 17 am dat competență DGA din MAI să înlăture vulnerabilitatea și riscurile care determină personalul MAI să comită fapte de corupție constând în crearea de situații virtuale similare celor cu care se confruntă personalul în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cei de la MAI au posibilitatea de a înscena și a crea situații virtuale pentru verificarea angajaților. Am fost și sunt de acord tocmai pentru că prin acest mod de acțiune, chiar dacă nu se poate combate corupția, măcar o aducem la limite suportabile pentru cetățeni”, a spus Necula.


(335 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Corina MISĂILĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Necula (PDL): Integritatea profesională a angajaților MAI va fi testată | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57313203811646 seconds.