Luni, 25 Mai 2009 - 05:17 AM Aleg.RO: Democrat-liberalii nu concep alt prezidentiabil decat Basescu

Publicat de: ---

cronicaromana Secretarul general al Partidului Democrat-Liberal, Vasile Blaga, s-a declarat convins, sambata, de faptul ca presedintele Traian Basescu va candida pentru un al doilea mandat de sef al statului in toamna acestui an .
“Mi-as dori si convingerea mea este ca va candida, dar dansul va decide”, a afirmat Blaga, intr-o emisiune televizata. Cu acelasi prilej, Vasile Blaga a vorbit si despre relatiile cu Partidul Social Democrat, subliniind ca PD-L nu intentioneaza sa rupa Protocolul incheiat cu social-democratii si ca nu vede posibila varianta, enuntata de Mircea Geoana, in care PSD sa preia postul de premier. “Noi am gandit o guvernare pe 4 ani cu PSD si, dupa cum merg lucrurile in Guvern, se poate. (...) Am vazut ca domnul Geoana a pus aceasta problema, in situatia in care va castiga domnia sa alegerile, sa aiba prim-ministru. Ceea ce, din punctul meu de vedere, nu se va intampla prea curand”, a precizat liderul democrat-liberal.
La randul sau, prim-vicepresedintele Partidului Democrat-Liberal Theodor Stolojan a declarat ca dorinta PD-L este ca actualul sef al statului Traian Basescu sa fie candidatul formatiunii la Presedintie, la alegerile din toamna acestui an. “Dorinta PD-L este ca Traian Basescu sa fie candidatul nostru pentru Presedintie. Este treaba lui (a sefului statului - n.r.) daca va accepta sau nu”, a spus Stolojan.
Prezent la Targoviste, Theodor Stolojan le-a spus democrat-liberalilor prezenti la lansarea regionala a candidatilor la europarlamentare ca, dupa cum stie toata lumea, candidatul PD-L la Presedintie va fi Traian Basescu. “Anul acesta va asteapta doua confruntari electorale, una in 7 iunie si una la sfarsitul toamnei, cand, dupa cum bine stiti, candidatul PD-L este presedintele tarii, Traian Basescu”, a spus Stolojan.
Presedintele Traian Basescu afirma, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o emisiune televizata, ca nu a luat inca o decizie privind candidatura sa la alegerile prezidentiale din toamna, dar ca principalul sau adversar este criza si ca, in cazul in care se va ajunge la un derapaj social, nu va candida pentru un nou mandat.


(395 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Democrat-liberalii nu concep alt prezidentiabil decat Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5837140083313 seconds.