Marți, 26 Mai 2009 - 05:57 AM Aleg.RO: Eliminarea pensiilor speciale ale deputatilor si senatorilor, amanata

Publicat de: ---

adevarul Comisia privind Statutul senatorilor si deputatilor n-a reusit nici ieri, din cauza lipsei de cvorum, sa discute proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor . O noua sedinta a comisiei este programata pentru azi dupa-amiaza.
Presedintele comisiei, senatorul PDL Gheorghe Birlea, a precizat pentru NewsIn ca doar trei din cei 12 membri au fost prezenti la lucrarile de ieri.

Democrat-liberalul a pus absenteismul pe seama sedintelor partidelor, care s-au suprapus cu ora la care era programata dezbaterea in comisie, dar si pe seama campaniei electorale.

Birlea a adaugat ca membrii comisiei vor trebui sa analizeze, in afara proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, si niste solicitari de la fosti alesi care doresc sa primeasca acest tip de pensie.

 ?Avem doua solicitari de la fosti parlamentari care ne-au informat ca doresc sa se pensioneze anticipat, de la 59 de ani, si nu de la 63, cum prevede legea, si sa primeasca acest tip de pensie speciala?, a mai spus Birlea.

Dupa trei luni de la depunere, propunerea legislativa privind eliminarea pensiilor speciale ale deputatilor si senatorilor intampina obstacole la comisiile parlamentare, documentul fiind blocat pentru aviz la Comisia juridica a Camerei Deputatilor si pentru raport la Comisia de Statut, unde lucrarile nu pot incepe fara secretarul Kerekes Karoly, care va lipsi pana dupa alegeri.


(452 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Eliminarea pensiilor speciale ale deputatilor si senatorilor, amanata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70018315315247 seconds.