Marți, 26 Mai 2009 - 05:58 AM Aleg.RO: Primăriile din Timiș, lăsate fără bani pentru dezvoltarea rurală

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Primarii din Timiș sunt în pragul unei revolte, din cauză că nici unul din proiectele depuse la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) nu a primit finanțare, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Președintele Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, a declarat că județul pierde 10% din punctaj pentru că este considerat un județ dezvoltat, așa că și proiectele primăriilor au de suferit. "Punctajul este gândit absurd și nu s-a câștigat nici unul din cele circa 30 de proiecte depuse pentru dezvoltarea rurală. Este deja o mică revoltă în rândul primarilor", a declarat Ostaficiuc.

În cursul dimineții de vineri, la CJ Timiș va avea loc o întrunire a primarilor, care i-au chemat la discuții pe parlamentarii de Timiș, dar și pe ministrul Agriculturii, senatorul Ilie Sârbu. Demnitarul are în jurisdicție Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, care se ocupă de fondurile menționate.

"Avem un handicap din start, pentru că suntem considerați județ dezvoltat. Proiectele sunt bune, grilele de punctaj mi se par absurde. Vreo 20 de comune din Timiș nu sunt dezvoltate, au mereu nevoie de bani pentru a exista. O singură localitate a câștigat bani pe aceste fonduri, Dudeștii Noi, în toamna anului trecut. Sperăm să reușim să schimbăm aceste criterii. Le-am spus primarilor să își retragă proiectele, să le refacă și vom accesa la etapa din iunie", a adăugat președintele CJ Timiș.

Suma acordată României prin acest fond a fost, pentru perioada 2007-2013, de 1,5 miliarde de euro, dar au existat proiecte pentru o sumă dublă, de trei miliarde de euro. Proiectele depuse de cei mai mulți primari s-a făcut pentru măsura 322, care se referă la renovarea și dezvoltarea satelor. Primarii au făcut proiecte pentru alimentări cu apă, canalizare, reabilitarea școlilor și căminelor culturale.


(392 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primăriile din Timiș, lăsate fără bani pentru dezvoltarea rurală | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57554697990417 seconds.