Miercuri, 27 Mai 2009 - 05:45 AM Aleg.RO: Basescu: UE trebuie sa accepte Rusia asa cum este, chiar daca este cel mai solicitant vecin

Publicat de: ---

Gândul 27 .05.2009

Presedintele Traian Basescu a administrat Uniunii Europene o lectie despre cum ar trebui sa se comporte cu marele sau vecin de la Est – Rusia. Liderul de la Cotroceni este de parere ca UE trebuie sa accepte Rusia „asa cum este” si sa ceara în schimb predictibilitate si o minima eficienta economica. Declaratiie au fost facute la cateva zile dupa ce Kremlinul a acuzat Romania de implicare în eventimentele politice din Republica Moldova. 

„Rusia este cel mai mare si cel mai important vecin al UE, dar si cel mai solicitant, lista divergentelor fiind destul de lunga. Rusia este al treilea mare partener comercial al UE, principala componenta a schimburilor fiind exporturile rusesti de gaz si petrol”, a declarat Basescu, la Forumului Economic Europa - Rusia, care are loc la Bucuresti.

Totusi, seful statului roman este de parere ca se poate negocia cu Rusia în probleme importante de politica externa – Iran, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, neproliferarea nucleara, schimbarile climatice, terorismul sau traficul de droguri. „Interesele fiind într-o mare masura comune, cooperarea cu Rusia functioneaza, existand elemente de satisfactie de ambele parti”, a apreciat Basescu.


(751 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu: UE trebuie sa accepte Rusia asa cum este, chiar daca este cel mai solicitant vecin | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56442809104919 seconds.