Joi, 28 Mai 2009 - 05:54 AM Aleg.RO: Un deceniu de la depunerea proiectului de Lege a Lustrației în Parlament

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Astăzi se împlinesc 10 ani de când proiectul de Lege a Lustrației a fost depus de PNȚCD în Parlamentul României, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). La zece ani de la depunerea proiectului de Lege a Lustrației în Parlamentul României, situația este aceeași ca și în 1999. "Legea Lustrației este doar un simplu deziderat, după care asanarea morală a societății românești încă așteaptă", se arată într-un comunicat remis de PNȚCD.

Prima variantă de proiect de lege a fost citită la 11 martie 1990, de regretatul deputat PNȚCD George Șerban, în balconul Operei timișorene. Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara a fost cel care i-a deranjat cel mai mult pe potentații zilei, deoarece prin el se solicita interzicerea dreptului la candidatură, pentru o anumită perioadă, a foștilor activiști comuniști și ofițeri de Securitate.

În noiembrie 1996, George Șerban este ales deputat PNȚCD pe listele CDR Timiș. Deputatul a promis ca va promova Punctul 8 sub forma unui proiect de lege – Legea Lustrației. Din păcate, la 15 ianuarie 1999, George Șerban trece în eternitate fără a apuca să finalizeze respectivul proiect de lege, care avea la bază Punctele 7 si 8 din Proclamația de la Timișoara. Proiectul este depus în Parlament de către deputatul Teodor Stanca, în 27 mai 1999.

"Alegerile din 2000 au consfințit schimbarea puterii și alegerea unui nou parlament. În nou formata Comisie pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități s-a pus problema dacă proiectul de lege inițiat de PNȚCD – "Legea George Șerban" – are susținere parlamentară.

Nimeni din comisie – nici măcar reprezentanții PNL și ai PD – nu a susținut, însă, proiectul. Drept urmare, propunerea legislativă a fost scoasă din evidențele Camerei Deputaților, iar acum zace undeva în arhivele acesteia. În afara diferitelor susțineri la nivel declarative, nimic nu s-a mai întâmplat de la sfârșitul anului 2004 până în prezent", se mai spune în comunicat.


(806 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Un deceniu de la depunerea proiectului de Lege a Lustrației în Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55497002601624 seconds.