Vineri, 15 Aprilie 2005 - 09:25 AM Aleg.RO: Basescu: „Oameni deasupra oricarei banuieli sint in colimatorul justitiei”

Publicat de: Mihaela Ganet

Cotidianul Pe linga intrebari legate de coruptie, presedintele Basescu a fost rugat de cotidianul francez „Le Figaro“ sa comenteze „dezorientarea“ pe care a produs-o Parisului prin optiunea pentru parteneriatul special cu Washington si Londra. Mesajul principal al presedintelui a fost, insa, lupta anticoruptie pornita de noua putere, ocazie cu care Basescu a transmis si un mesaj discret: „Va pot spune ca un anumit numar de „rechini” mari se afla in prezent in colimatorul justitiei. Si sint oameni despre care se credea ca ar fi deasupra oricarei banuieli. Anchetele aflate in curs de desfasurare ne permit sa scoatem la lumina legaturile lor cu mediile politice care ii sustin“, a spus Basescu.
„Invit Franta si Germania sa ni se alature”

„Este o neintelegere si este normal, deoarece francezii nu traiesc la granita de est a Uniunii Europene si a NATO. Nu au conflicte latente, cum este cazul, de exemplu, cu Transnistria“, a raspuns presedintele Basescu intrebarilor adresate de „Le Figaro”, al carui reprezentant ii amintise ca luna trecuta, seful diplomatiei franceze, Michel Barnier, i-ar fi reprosat sefului statului roman ca nu are „reflex european”. Romania doreste sa stabileasca o relatie speciala cu Statele Unite si cu Marea Britanie pentru a securiza regiunea Marii Negre, „care are o importanta cruciala din punct de vedere geostrategic“, a reluat Basescu vechea sa argumentatie, referindu-se la traficul de droguri, de persoane si de armament din zona, care „intretine focare de tensiune in Balcani, in Orientul Mijlociu, in Irak, in Afganistan”.

Intrebat daca Uniunea Europeana ar subestima aceste pericole, el a apreciat ca, pentru moment, numai SUA si Marea Britanie acorda cu adevarat interes acestei probleme. „Invit calduros Franta si Germania sa se alature acestui efort international de securizare a regiunii.

I-am spus presedintelui Chirac: europenii trebuie sa se implice mai mult si sa nu se multumeasca numai cu declaratii.


(572 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Mihaela Ganet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu: „Oameni deasupra oricarei banuieli sint in colimatorul justitiei” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58718109130859 seconds.