Joi, 28 Mai 2009 - 05:55 AM Aleg.RO: Primarul antigripa Ontanu, potolit de Prefectura

Publicat de: ---

Gândul 28 .05.2009

Nici nu aparuse bine pe burtierele televiziunilor de stiri anuntul ca s-a depistat primul caz de gripa porcina, ca primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, convocase deja o sedinta pentru a stabili planul de bataie cu virusul. A fost, fireste, invitata si presa, pentru a transmite mesajul ca în Sectorul 2 lucrurile sunt sub control. Cand virusul gripei porcine parea sa nu mai aiba nicio sansa în fata echipei puse pe picioare de Ontanu, a aparut, însa, omul Prefecturii care a temperat elanul autoritatilor locale ca un dus cat se poate de rece. Edilul convocase în sedinta orice fel de autoritate din subordine care fusese la îndemana. De la Directia Sanatatii Publice din Bucuresti, de la Autoritatea Sanitar-Veterinara, ba chiar si doi-trei arhitecti...

Impreuna reprezentau “Unitatea Locala de Sprijin”, chemata acum sa rezolve situatia de criza. Dupa o introducere scurta a primarului, care a asigurat asistenta ca problema este cat se poate de grava, Ontanu a cedat cuvantul doamnei doctor Mariana Ulmeanu, de la Directia Sanatatii Publice din Bucuresti, cu întrebarea succinta: “Ce este de facut?” Masurile au fost enumerate rapid. Directia Sanatatii Publice este pregatita sa depisteze cazurile suspecte si sa le transporte la spital. Odata lamurita problema, cuvantul a fost cedat reprezentantului Autoritatii Sanitar-Veterinare, care a ridicat din umeri. “In principiu, noi monitorizam deja gospodariile în care sunt crescuti porci, în Bucuresti. Dar nu sunt foarte multe”...

Dusul rece al Prefecturii

Sedinta s-a curmat brusc în momentul în care cuvantul i-a fost acordat reprezentantului Prefecturii, Stelian Moraru. “Vreau sa va comunic ca la nivelul municipiului Bucuresti este întocmit deja un plan care va intra în functiune sub directia Ministerului Sanatatii. Deocamdata, autoritatile locale nu au nicio atributie si nici nu este bine sa aiba, pentru ca încurcam lucrurile si facem din tantar armasar. Oricum, acest caz întalnit nu este nici confirmat si e oricum izolat. Rugam autoritatile publice sa nu actioneze pe cont propriu si sa comunice cu noi înainte de a face ceva. Nu vrem sa instauram starea de panica!”. Apelul la inactivitate nu l-a sensibilizat, însa, pe Neculai Ontanu, care i-a reamintit reprezentantului Prefecturii ca autoritatea locala are nu doar dreptul, dar si obligatia sa îsi protejeze cetatenii. Astfel, Primaria Sectorului 2 si-a luat angajamentul sa distribuie afisele si pliantele emise de Ministerul Sanatatii, în care sunt expuse masurile de prevenire a contaminarii cu virusul gripei porcine. “Suntem dispusi chiar sa multiplicam aceste afise, în cazul în care Ministerul Sanatatii nu are destule”, a plusat Ontanu.

“Vom distribui aceste afise pe la scoli, prin parohii, pe la biserici... La Sectorul 2 suntem pregatiti si în caz de cutremur, si de inundatii, si de epidemie, cu aceasta unitate de sprijin local”, a conchis Ontanu. Mai putin îngrijorat s-a aratat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a declarat mai tarziu ca nu exista motive de panica.

“Avem grija acestei chestiuni, adica respectam indicatiile clare date de Ministerul Sanatatii. Nu exista motive sa ne impacientam. Am înteles ca unii au creat o stare de panica pentru imagine din treaba asta. Nu este cazul”, a spus Oprescu. (D.R.)


(818 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarul antigripa Ontanu, potolit de Prefectura | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.7656991481781 seconds.