Vineri, 29 Mai 2009 - 05:53 AM Aleg.RO: Parlamentarii PSD-PC o acuză pe Anastase că se folosește de funcție în scopuri electorale

Publicat de: ---

AMOS News

Grupul deputaților PSD+PC o acuză pe Roberta Anastase (PD-L), președintele Camerei Deputaților, că abuzează de funcția pe care o deține pentru a promova o serie de inițiative politice cu scop electoral. Deputații PSD și PC oferă drept exemplu trecerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în subordinea premierului.

"Doamna Roberta Anastase abuzează de calitatea de președinte al Camerei Deputaților și se folosește de structurile instituției pentru a transmite informații despre inițiative personale cu un profund caracter electoral. Dacă are opinii, doamna Anastase poate să le transmită în nume propriu. Calitatea de președinte al Camerei Deputaților nu o îndreptățește pe doamna Anastase să vorbească, fără consultarea Biroului Permanent, în numele tuturor deputaților", se arată într-un comunicat al grupului deputaților PSD.

Reprezentanții PSD sunt nemulțumiți de faptul că, un comunicat al Direcției pentru Relații Publice a Camerei, ce prezenta subiectele abordate de Roberta Anastase cu reprezentanții comunităților românești din Spania, reda faptul că președintele Camerei Deputaților s-a pronunțat pentru trecerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din subordinea Ministerului Afacerilor Externe în aceea a primului-ministru.

Parlamentarii PSD o invită pe Anastase să facă asemenea propuneri în cadrul ședințelor de partid din PDL, nu în numele Camerei.
"O asemenea propunere însă nu poate fi făcută din poziția de președinte al Camerei Deputaților, atâta timp cât nu a fost discutată niciodată de aceasta, nici în comisii și cu atât mai puțin în plen", se spune în comunicatul PSD.

David Martin


(755 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Parlamentarii PSD-PC o acuză pe Anastase că se folosește de funcție în scopuri electorale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51917505264282 seconds.