Vineri, 29 Mai 2009 - 05:53 AM Aleg.RO: Covasna: UDMR a marcat cu doliu clădirea Prefecturii

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News

Prefectura județului Covasna a fost marcată, joi dimineață, cu o pancartă de doliu de către reprezentanți ai UDMR, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Pancarta amplasată de cei de la UDMR este inscripționată în limba maghiară astfel:  “Și din această instituție a fost îndepărtat un conducător de etnie maghiară”, urmând să fie amplasată și pe clădirile instituțiilor descentralizate din județ, ai căror conducători au fost schimbați în baza OUG 37.
 
Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a declarat că “glasul populației” a cerut reprezentanților săi o astfel de acțiune, printre instituțiile vizate a fi marcate cu pancartă de doliu numărându-se cele ale Inspectoratului Școlar Județean, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcției Județene pentru Tineret și Finanțelor Publice Covasna. Potrivit lui Tamas Sandor, în ultima perioadă de timp cei de la UDMR au primit semnale din partea societății civile a maghiarilor, a bisericilor și organizațiilor civile, care consideră că îndepărtarea maghiarilor din conducerile deconcentratelor nu trebuie tolerată și că se impun măsuri.

Și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că prevederile OUG 37 nu își au justificarea în Ținut Secuiesc, explicând că proporția etnică (de 75% maghiari) trebuie respectată și reflectată inclusiv în conducerile deconcentratelor.

Potrivit lui Antal, PD-L și PSD, prin schimbările de la deconcentrate “au trezit din nou la realitate secuii din Ținutul Secuiesc”, arătând că “lucrurile nu sunt în regulă în România, că acest sistem care ne guvernează este unul antimaghiar, că există o atitudine prin care un om maghiar este de rangul doi, că cineva doar pentru că este român poate să ocupe o funcție publică, ceea ce nu poate să obțină un maghiar, chiar dacă este mult mai bun și mai bine pregătit (...)”.

Antal Arpad a mai arătat că situația creată de schimbările de la deconcentrate demonstrează că autonomia Ținutului Secuiesc este “ultima soluție”.

În județul Covasna, PSD a efectuat schimbări la șase dintre cele 19 deconcentrate ce i-au revenit în urma negocierilor politice cu PD-L, acesta din urmă schimbând conducerile a 13 dintre cele 19 instituții aflate pe lista sa.


(705 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Covasna: UDMR a marcat cu doliu clădirea Prefecturii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58408188819885 seconds.