Sâmbătă, 16 Aprilie 2005 - 11:52 AM Aleg.RO: PNL impinge guvernul la asumarea raspunderii

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei In ciuda reticentelor legate de forma pe care o vor lua legile proprietatii, liberalii sint decisi ca guvernul sa-si asume raspunderea in fata parlamentului. De altfel, numai PNL tine neaparat sa vina in fata plenului in aceasta formula, celelalte partide, inclusiv colegii de alianta din PD, ezita.
Dincolo de scopul declarat de restituire a proprietatilor, asumarea raspunderii este un bun prilej pentru a verifica cit de unita este coalitia de guvernare. Un astfel de moment poate alimenta opiniile celor care vad o solutie in alegerile anticipate.
Desi a trecut o luna de cind s-a anuntat aceasta intentie, nici pina acum nu se cunoaste daca PD sau PUR se alatura PNL pentru a sustine proiectele proprietatii in varianta asumarii raspunderii. Contactati ieri, deputatii Sergiu Andon (PUR) si Ioan Oltean (PD) au declarat ca nu se pot pronunta deocamdata daca partidele lor sint de acord cu aceasta formula juridica.
Ei vor ca inainte de orice decizie sa existe consultari ample cu initiatorii, pentru elaborarea comuna a proiectelor intrucit asumarea raspunderii le-ar stirbi din posibilitatea de amendare a proiectelor de acte normative in parlament.
Responsabilii cu intocmirea celor cinci legi din pachetul proprietatii, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, si cel al relatiei cu parlamentul, Bogdan Olteanu, ambii liberali, vor trebui sa-i convinga pe parlamentarii PUR si PD ca acestea trebuie adoptate rapid prin asumarea raspunderii, si nu depuse in parlament pentru a parcurge traseul obisnuit.
Independent de partenerii din coalitie, liberalii au proiectat deja ca asumarea raspunderii guvernului in fata plenului sa se produca la jumatatea lunii mai, iar pina atunci sa se consulte punctual cu partenerii de coalitie pe continutul legilor. Aceste discutii ar urma sa aiba loc, potrivit ministrului Bogdan Olteanu, incepind de saptamina viitoare.


(627 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

PNL impinge guvernul la asumarea raspunderii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62386393547058 seconds.