Marți, 28 Iulie 2009 - 06:06 AM Aleg.RO: Dolj: Consiliul Local Craiova se retrage din firmele controlate de Adrian Mititelu

Publicat de: Irina ALEXA

AMOS News Primăria Craiova a propus consilierilor locali retragerea din acționariatul clubului de fotbal Universitatea Craiova și al societăților rezultate în urma divizării, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Consilierii locali urmează să voteze joi retragerea Consiliului Local (CL) Craiova din societatea Fotbal Club U Craiova, controlată de finanțatorul Universității Craiova, Adrian Mititelu. Motivele retragerii din societatea lui Mititelu sunt legate de divizarea acesteia și schimbarea obiectului de activitate la cele trei firme rezultate, se arată într-un raport al Primăriei Craiova.

Astfel, municipalitatea și-a motivat propunerea susținând că SC Fotbal Club „U“ Craiova nu a respectat hotărârea de consiliu din 2002, când Consiliul Local  a votat cumpărarea de acțiuni la club. Pe de altă parte, se mai arată în raport, municipalității nu-i convine să fie acționară la o serie de firme care se ocupă cu tranzacții imobiliare și nu de fotbal.

Începând cu anul 2002, când Consiliul Local a decis să intre în SC Fotbal Club U Craiova, prețul plătit de municipalitate a fost de 400.000 lei pentru cele 40.000 de acțiuni pe care urma să le dețină CL. În raportul de specialitate al Direcției Juridice se arată că staff-ul de conducere al Universității nu a respectat prevederile hotărârii din 2002, prin care CL a participat la majorarea capitalului social al clubului. În urma divizării societății în alte trei firme, s-a diminuat și capitalul social subscris.

Drept urmare, consilierii locali sunt chemați de primarul Antonie Solomon pe 30 iulie să ia decizia de retragere din SC Fotbal Club „U“ Craiova SA, SC Western Gate Residence SA și Cetatea Banilor City SA. Deși în raport se precizează că CL Craiova are dreptul de a solicita cumpărarea acțiunilor deținute, Primăria a decis să se retragă fără să solicite vreun leu. Raportul nu menționează ce se va întâmpla în cazul în care conducerea clubului nu va fi de acord cu acest lucru.


(803 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Irina ALEXA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Dolj: Consiliul Local Craiova se retrage din firmele controlate de Adrian Mititelu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66242694854736 seconds.