Miercuri, 29 Iulie 2009 - 06:13 AM Aleg.RO: Plăcintă: Taberele ar putea fi preluate de către primării

Publicat de: Mirela LEONTE

AMOS News Ministrul Tineretului și Sportului, Sorina Plăcintă, a avut, marți, o întâlnire la Brașov, cu autoritățile din Brașov, Mureș și Covasna, pentru a discuta un posibil transfer de proprietate al taberelor către administrația publică locală. „Am discutat posibilitatea ca taberele aflate pe teritoriul municipiului Brașov să fie date Primăriei. La fel și celelalte tabere care mai există în județul Brașov, să fie date orașelor de care aparțin. La acest moment aproape toate taberele care există în județul Brașov sunt într-o stare avansată de degradare, sunt închise și de fapt nu se întâmplă nimic în acele spații. Cred că ar fi benefic, chiar și numai pentru copiii din municipiul Brașov, ca noi să luăm tabăra de la Timișul de Jos, să o amenajăm și să o deschidem pentru cei mici”, ne-a declarat primarul George Scripcaru.

Astfel, s-a stabilit ca Primăria Brașov să facă, împreună cu Prefectura Brașov, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru a fi trecute taberele în administrarea autorităților publice locale. Primăria Brașov ar urma să primească în administrare Complexul de la Timișul de Jos. „Eu cred că dintr-un asemenea demers toată lumea are de câștigat. Dacă primim complexul de la Timișul de Jos, care are trei clădiri, în maximum o lună, până la sfârșitul anului cred că această tabără poate fi deschisă”, a mai spus George Scripcaru. În cazul în care autoritățile locale nu pot susține această investiție, taberele vor putea fi preluate de către Consiliul Județean.

În județul Brașov există nouă tabere școlare: Predeal, Tabăra Internațională de pe Valea Timișului, Timișul de Sus, tabăra de la Dâmbul Morii, Timișul de Jos, Tamina, tabăra de la Zizin (comuna Tărlungeni), de la Brădet (municipiul Săcele) și din comuna Sâmbăta.


(827 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mirela LEONTE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Plăcintă: Taberele ar putea fi preluate de către primării | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58764004707336 seconds.