Vineri, 31 Iulie 2009 - 06:01 AM Aleg.RO: Sfântu Gheorghe: Primarul Antal menține drapelele secuiești pe Primărie

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu intenționează să înlăture din fața intrării în Primărie cele două drapele secuiești și spune că, dacă e pasibil de amendă, o va plăti, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Antal Arpad a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în ciuda adresei pe care a transmis-o Primăriei prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, cele două drapele secuiești de la intrarea în Primărie nu vor fi înlăturate, deoarece ele reprezintă însemnele populației maghiare, majoritare în Sfântu Gheorghe. Primarul mai consideră că prefectul Codrin Munteanu ar trebui să se implice în problemele reale ale cetățenilor și ale urbei,  să arate respect pentru maghiari și nu să se lege de drapelele secuiești.


„Nu vreau să intru în polemici de acest gen cu domnul prefect Codrin Munteanu, dar el trebuie să accepte că nu va putea schimba identitatea, limba și visurile secuilor (...). Cred că am o relație constructivă cu domnul prefect, de aceea-și doresc să văd că se preocupă de problemele aflate pe agenda cetățenilor. Pe Primăria Sfântu Gheorghe, alături de drapelele României se află cele secuiești, nu ale unuor alte țări. (...) Cele două steaguri din fața Primăriei sunt acolo din decembrie 2008. Îngerașul le-a adus... și dacă le-a adus îngerașul, doar dracu’ le poate lua jos de acolo”, a explicat Antal Arpad. Acesta a făcut totodată referire la orașe precum Brașov sau Sibiu, unde există tăblițe inscripționate în trei sau două limbi- maghiară și/ sau germană, alături de română și unde primarii nu sunt luați astfel la rost de către prefecți.


„Propun ca domnul prefect Munteanu să învețe de la ceilalți prefecți și să ne gândim la lucrurile care ne unesc și nu la cele care ne dezbină”, a mai spus Antal Arpad.


Prefectul județului Covasna, Codrin Munteanu, a transmis recent o adresă Primăriei Sfântu Gheorghe, prin care arată că, potrivit Articolului 2, alin. 3, din Hotărârea de Guvern 1157/200,1 referitoare la normele de arborare a drapelului României, deasupra intrării principale din fiecare primărie trebuie arborate “două drapele ale României, care vor încadra stema țării”. Potrivit lui Codrin Munteanu, “prin prisma acestor prevederi legale, arborarea altor drapele, cu excepția vizitelor cu caracter oficial de stat, este interzisă”. Codrin Munteanu consideră că amplasarea drapelelor secuiești pe sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe “este vădit nelegală” și a solicitat administrației locale să ia măsurile necesare remedierii situației, prin îndepărtarea acestora.  În prezent, deasupra intrării în Primăria Sfântu Gheorghe, alături de drapelele României se află și cele secuiești, amplasate la finele lui 2008, la inițiativa Consiliului Național Secuiesc (CNS).


(693 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sfântu Gheorghe: Primarul Antal menține drapelele secuiești pe Primărie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74969506263733 seconds.