Sâmbătă, 16 Aprilie 2005 - 11:20 AM Aleg.RO: Ciclu de întâlniri cu administrațiile locale din Caraș Severin

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Scopul întâlnirilor este acela de a informarea cetățenilor privitor ce se va întâmpla după integrarea României în UE. La sfârșitul acestei săptămâni, s-a încheiat ciclul de întâlniri cu administrațiile locale organizat de Consiliul Județean și Prefectura Caraș-Severin. Ultimele doua întâlniri au avut loc la Băile Herculane și Bozovici.

Moderatorul întâlnirilor a fost Horia Irimia - vicepreședintele Consiliului Județean. El a subliniat că obținerea de finanțări din fonduri UE a proiectelor de dezvoltare locală este determinată de faptul că dacă aceste proiecte sunt sau nu cuprinse în strategiile de dezvoltare locală. De fapt, acesta a și fost motivul pentru care s-au organizat seminariile, iar Consiliile locale trebuie să-și elaboreze strategiile până în luna mai.

După votul pozitiv din Parlamentul Europei, la ultima întâlnire de la Bozovici, s-a spus că autoritățile locale - primarul, consilierii locali, Consiliul Județean, Primăriile - au un rol important în informarea cetățenilor privitor ce se va întâmpla după integrarea României în UE.

Pentru aceasta, prin seminarii și întâlniri, trebuie explicat țăranilor cum va funcționa economia și agricultura după 1 ianuarie 2007. Cel mai simplu este ca primarii, fiind în mijlocul comunității, să explice oamenilor aceste probleme, dar pentru aceasta și primarii trebuie să se informeze.

În acest sens, Consiliul Județean v-a derula proiecte speciale de informare a cetățenilor cu privire la cum se va schimba viata oamenilor de fiecare zi, care sunt avantajele dar poate si unele dezavantaje.


(583 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Ciclu de întâlniri cu administrațiile locale din Caraș Severin | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62812900543213 seconds.