Luni, 18 Aprilie 2005 - 12:06 PM Aleg.RO: Umanistii vor aprobarea sefului statului pentru organizarea unui referedum privind introducerea votului uninominal

Publicat de: CR

cronicaromana Biroul Permanent al PUR a adoptat sambata, la lucrarile Consiliului National al partidului, o rezolutie privind dezbaterea cu prioritate in Parlament a proiectului de lege ce vizeaza introducerea votului uninominal. “Cerem dezbaterea cu prioritate in Parlament, in forma depusa de catre PUR, la Senat, a proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii 373/2004 privind introducerea votului uninominal, initiativa legislativa sustinuta de 147.001 cetateni din toata tara”, a declarat, dupa lucrarile Consiliului, liderul PUR si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Daniela Popa, la o conferinta de presa.
In acelasi document, PUR solicita presedintelui Romaniei sa isi dea acordul pentru organizarea unui referendum pe tema introducerii votului uninominal, “tinand cont de cele 138.924 de semnaturi in favoarea unei asemenea actiuni”.
La randul sau, presedintele partidului, Dan Voiculescu, a spus ca nu crede ca presedintele Romaniei nu va aproba organizarea referendumului, “chiar daca nu simpatizeaza PUR-ul”. Referitor la revocarea din functie a sefilor celor doua Camere parlamentare, Dan Voiculescu a spus ca “aceasta problema a fost inchisa demult” si ca nu intelege sa schimbe votul decat daca sunt motive serioase.


(684 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la CR


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Umanistii vor aprobarea sefului statului pentru organizarea unui referedum privind introducerea votului uninominal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.