Luni, 18 Aprilie 2005 - 12:18 PM Aleg.RO: 18 parlamentari incalca "anticoruptia"

Publicat de: Cosmin Torr

evenimentulzilei Grupul de Investigatii Politice (GIP) acuza 18 deputati si senatori de incalcarea flagranta a prevederilor Legii Anticoruptie. Mugur Ciuvica, presedintele GIP, a prezentat ieri o analiza comparativa a datelor de la Parlamentul Romaniei cu cele cuprinse in Registrul Comertului si a atras atentia ca mai multi parlamentari care apartin tuturor grupurilor politice, cu exceptia UDMR, sint administratori ai unor societati comerciale. Legea Anticoruptie subliniaza, la articolul 82, incompatibilitatea calitatii de administrator cu aceea de senator sau deputat.
Din cei 18 parlamentari aflati pe lista lui Mugur Ciuvica, trei sint membri PSD, in timp ce noua apartin aliantei PNL-PD. De asemenea, lista mai cuprinde numele a trei parlamentari PUR, a unui membru al PPRM, precum si a doi reprezentanti ai minoritatilor nationale. Printre numele rasunatoare se numara Aurel Gubandru, deputat PSD de Buzau, care este administrator al filialei Bancii Comerciale "Ion Tiriac". Dupa cum mentioneaza Ciuvica, Gubandru a fost incompatibil si in mandatul anterior, fiind numit administrator inca din iulie 1999.
Cristian Sorin Dumitrescu este deputat PSD de Vrancea si membru in Biroul Executiv al PSD. In acelasi timp, este administrator si membru in Consiliul de Administratie al SC Contrasimex SA, fiind numit in aceasta functie inca din aprilie 1999. Si deputatul PNL de Hunedoara Dan Radu Rusanu apare in documentele lui Ciuvica. Vicepresedinte al partidului, Rusanu imbina cu succes calitatea de parlamentar cu cea de administrator al SC Simbovocioara SRL, functie in care a fost numit inca din 1992.
Presedintele GIP a mai precizat ca cel mai probabil luni, ancheta grupului se va afla si pe masa ministrului justitiei, Monica Macovei. Grupul de Investigatii Politice este o asociatie al carei scop este realizarea de anchete si analize referitoare la oamenii politici din Romania. De asemenea, grupul isi propune sa monitorizeze activitatea institutiilor publice si modul in care acestea administreaza banii publici.


(762 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Cosmin Torr


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

18 parlamentari incalca "anticoruptia" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.