Marți, 29 Septembrie 2009 - 05:47 AM Aleg.RO: Oprescu vrea sa plateasca 224.000 euro/luna chirie

Publicat de: ---

Gândul

Primarul general Sorin Oprescu intentioneaza sa plateasca cate 224 .000 de euro pe luna chirie, timp de trei ani, unui SRL la care vrea sa mute sediul Primariei Capitalei pe durata cat acesta se afla în consolidare. Miercuri, edilul va cere aprobarea consilierilor municipali ca sa poata semna contractul de închiriere pentru imobilul din Splaiul Independentei nr. 291-293 . Potrivit proiectului de hotarare, initiat de Sorin Oprescu, Primaria Capitalei va închiria 12.558 metri patrati de la SC Iliotomi Grup SRL pentru care va plati o chirie lunara de 17,84 euro pe metru patrat, timp de 36 de luni.

Practic, Primaria Capitalei va închiria peste 93 la suta din întreaga cladire, iar contractul de închiriere prevede ca "începand cu data de 1 ianuarie 2010, chiria va fi indexata cu indicele mediu al preturilor de consum pe acest an, care este prevazut de Comisia Nationala de Prognoza la 5,5 la suta". Cresterea va avea loc în conditiile în care chiria este negociata în euro, iar indicele pretului de consum se refera la efectele deprecierii leului asupra preturilor. Tot în sarcina municipalitatii va cadea si plata serviciilor, utilitatilor, salubrizarea cladirii si a zonei, dar si achitarea tuturor taxelor si impozitelor pentru partea de cladire închiriata.

Bani cat pentru un sediu nou

Firma Iliotomi Grup SRL, de la care Primaria Capitalei vrea sa închirieze imobilul, figureaza la Registrul Comertului ca fiind proprietatea lui Antonios Tsesmetzis. SRL-ul are un capital social de 200 de lei si potrivit bilantului pe 2008, depus la Ministerul Finantelor, societatea are datorii totale de 38,63 milioane de lei, iar pierderile pe anul fiscal 2008 au fost de 4,36 milioane de lei. Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a declarat pentru Gandul ca "în nici un caz nu vom fi de acord cu acest contract de închiriere. Cu peste 8 milioane de euro, cat ar reprezenta chiria timp de trei ani, Primaria Capitalei îsi poate construi un sediu nou. Sunt sigur ca nici consilierii municipali ai PSD nu vor fi de acord cu acest contract. El nu va fi aprobat". Potrivit studiului de fezabilitate, lucrarile de consolidare la sediul municipalitatii se vor desfasura numai la subsolul cladirii, prin metoda izolarii seismice. Structura cladirii va fi rigidizata prin doua centuri care vor avea rolul de a sustine imobilul si de a prelua undele seismice.


(2144 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Oprescu vrea sa plateasca 224.000 euro/luna chirie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62653279304504 seconds.