Vineri, 02 Octombrie 2009 - 05:51 AM Aleg.RO: Horea Uioreanu solicită nominalizarea unui premier independent

Publicat de: ---

AMOS News

Biroul de presă al Cabinetului Parlamentar Horea Uioreanu a remis o declarație a deputatului PNL referitoare la ruperea Coaliției PSD - PD-L. Prezentăm declarația:

"Deputatul Horea Uioreanu, vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaților, semnează în cartea de condoleanțe a decesului coaliției PSD-PD-L, afirmând că eșecul „visului împlinit” al luiTraian Băsescu este consecința directă a imixtiunii președintelui țării, cu concursul lui Mircea Geoană, doi oameni politici care au ales să afunde și mai tare România în gaura neagră a crizei generalizate.

„Moartea coaliției PSD-PD-L a fost clar dictată de la Cotroceni, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Guvernului, Emil Boc. Este clar că Traian Băsescu și-a dorit un Guvern doar al său, pe care să îl poată manevra după bunul plac. Traian Băsescu, Mircea Geoană și Emil Boc sunt singurii responsabili pentru decăderea continuă a statului român ”, afirmă deputatul liberal.

Totodată, în lumina retragerii miniștrilor PSD de la guvernare, deputatul PNL Horea Uioreanu îi solicită președintelui Traian Băsescu organizarea, de urgență, a unei consultări cu toate partidele parlamentare, în vederea desemnării unui premier independent și formării unui guvern de tehnocrați.

„În numele colegilor mei din Partidul Național Liberal îi cer președintelui Traian Băsescu convocarea, de urgență, a tuturor reprezentanților partidelor parlamentare pentru consultări și nominalizarea unui premier independent. Din acest moment, Guvernul Boc nu mai există și ipoteza preluării interimare a ministerelor părăsite de cei din PSD de către cei din PD-L este o idee absolut iresponsabilă. Boc și ai săi nu vor fi în niciun caz în stare să gestioneze criza economică, iar faptele lor rușinoase din ultimele nouă luni de guvernare demonstrează acest lucru”, mai afirmă Uioreanu.

Uioreanu a mai subliniat faptul că decesul de azi al coaliției PSD-PD-L încheie o perioadă tristă din istoria politicii românești, care va rămâne în mentalul colectiv drept cea mai instabilă și incoerentă guvernare din câte au existat în ultimii douăzeci de ani".


(386 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Horea Uioreanu solicită nominalizarea unui premier independent | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60416197776794 seconds.