Marți, 06 Octombrie 2009 - 05:49 AM Aleg.RO: Bucuresti: Camerele video de la Primarie, folosite doar de doua ori

Publicat de: ---

adevarul Camerele  instalate in urma cu doi ani si jumatate au fost folosite doar in cazul furtului masinii lui Becali si intr-o ancheta a unui accident rutier, cu toate ca politistii au dreptul sa ceara imagini pentru orice tip de ancheta .
Capitala este impanzita de mii de camere de supraveghere, peste o suta dintre ele apartinand Primariei Capitalei. Restul sunt ale institutiilor private, ale bancilor, ale hotelurilor si ale altor institutii care doresc sa-si protejeze clientii. Sistemele video ar fi trebuit sa fie conectate la un centru de comanda de la Politia Capitalei pentru a fi  ?supravegheate zonele cu risc infractional ridicat?, se arata in proiectul inceput acum doi ani si jumatate.
Planul initial prevedea ca sistemele video sa ajute la identificarea infractorilor in scurt timp. Acum, monitorizarea video este folosita uneori, pentru a descoperi unde se aglomereaza traficul ?Noi nu avem niciun centru de comanda in sediul politiei. Nu s-a mai facut pentru ca nu sunt bani. Camerele insa inregistreaza si unele imagini sunt folosite de Politia Rutiera pentru a afla unde sunt problem in trafic?, spune Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.  In afara de recunoasterea faciala a persoanelor, proiectul urmarea si identificarae numerelor de inmatriculare ale autovehiculelor din trafic, in caz ca acestea incalcau regulile. ?Orice anchetator are dreptul sa vada imaginile? Reprezentantii Politiei Rutiere spun ca imaginile ar putea fi folosite si in cazul infractiunilor, nu numai pentru fluidizarea traficului. Problema este ca nimeni nu le cere.?Orice politist care ancheteaza un caz poate sa faca o cerere pentru a vedea imaginile, daca au fost captate de o camera a primariei. Asa s-a intamplat si saptamana trecuta cand un cetatean francez a lovit un om pe trecerea de pietoni si apoi a fugit. Politistii au cerut imagini si au aflat adevarul?, spune un reprezentant al Biroului de Presa de la Politia Rutiera. El adauga faptul ca se cer rar astfel de imagini, dar nu a putut sa ofere o explicatie. ?Ar trebui sa fie camere in zone rau famate si sa se vada cum se vand droguri, cum se bat gastile sau se intampla alte infractiuni?, a mai spus reprezentantul Politiei Rutiere.

Inregistrarile au fost folosite in celebrul caz Becali Momentul in care bodyguarzii lui Becali i-au sechestrat pe presupusii hoti ai unei masini de-ale sale a fost surprins de una dintre camerele primariei. Este primul film al unei infractiuni, captat de camerele video ale primariei, care a ajuns direct la procurori si a fost de folos in justitie. Camera a surprins incaierarea dintre bodyguarzii omului de afaceri si indivizii care au furat masina. In intersectia Dr. Felix - Nicolae Titulescu mai multi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti ai acestuia si, apoi, i-au bagat in portbagajul unui autoturism de teren.


(384 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Bucuresti: Camerele video de la Primarie, folosite doar de doua ori | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56826615333557 seconds.