Vineri, 09 Octombrie 2009 - 05:41 AM Aleg.RO: PSD și PNL au depus sesizarea prin care cer suspendarea lui Anastase pentru 30 de zile

Publicat de: ---

AMOS News Liderii grupurilor PSD și PNL din Camera Deputaților, Viorel Hrebenciuc și Călin Popescu Tăriceanu, au depus joi o solicitare adresată Comisiei juridice pentru suspendarea președintelui Camerei, Roberta Anastase, pentru 30 de zile. "Vă rugăm să constatați abaterile deosebit de grave și abaterile grave repetate săvârșite de doamna deputat Roberta Alma Anastase, Președinte al Camerei Deputaților și să propuneți Biroului Permanent sancționarea sa cu sancțiunea disciplinară parlamentară prevăzută la art. 53, lit. f), din Legea nr. 96/2006, respectiv interzicerea de a participa la lucrările Camerei Deputaților pe o perioadă de 30 de zile", se arată în sesizare.

"Încă de la începutul mandatului său doamna deputat Roberta Alma Anastase a demonstrat că nu înțelege să-și respecte statutul și îndatoririle de președinte al Camerei Deputaților, să conducă lucrările Biroului Permanent și cele din plenul Camerei cu obiectivitate și imparțialitate, să impună respectarea Constituției, a Regulamentului celor două Camere, a statutului deputaților și senatorilor, principiile democrației pluraliste și a democrației parlamentare și, mai ales, a principiului care trebuie să asigure și să garanteze opoziției dreptul să se exprime", sunt motivele invocate de social-democrați și liberali.

În sesizare se mai arată: "comportamentul abuziv al doamnei deputat Roberta Alma Anastase a culminat în plenul Camerei Deputaților din 6 octombrie 2009, când în scopul de ocroti pe doamna ministru Elena Udrea, prin încălcarea prevederilor art 101, 143, alin. (2), 145, 148 și 150 din regulamentul Camerei Deputaților, a suspendat desfășurarea ședinței pentru a bloca dezbaterea și aprobarea raportului comisiei de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acțiuni de promovarea turismului și a imaginii României, raport nefavorabil ministrului".


(346 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD și PNL au depus sesizarea prin care cer suspendarea lui Anastase pentru 30 de zile | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5719850063324 seconds.