Luni, 12 Octombrie 2009 - 05:53 AM Aleg.RO: PMB respinge toate acuzațiile pe care le-a formulat viceprimarul Mircea Raicu la adresa lui Sorin Oprescu

Publicat de: ---

AMOS News Intrarea in campania electorala a edilului sef al capitalei nu a afectat si nu va afecta derularea activitatilor curente pe care directiile din primarie le au in atributii. De asemenea, principalele proiecte incepute sunt pe un traseu institutional firesc, in stadiu avansat, care permite derularea lor in ritm rapid si in saptamanile urmatoare.

In legatura cu principalele acuzatii lansate, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) precizeaza urmatoarele:
- Pasajul Basarab, dupa ce a fost blocat mai multi ani, este in prezent in lucru. A fost preluat la 25% si s-a ajuns astazi la 60%. S-a deblocat procedura de expropriere, dupa aparitia legii 184 in noiembrie 2008. S-a trecut la devierea retelelor edilitare (termoficare, apa, electricitate, telefonie), pentru realizarea fundatiei. S-au renegociat conditiile contractului pe noile solutii tehnice. Pana la finalul acestui an, vor fi ridicati toti pilonii podului, peste 80% din tablierele de beton, podul in arc peste raul Dambovita, peste 50% din tronsoanele podului hobanat, dar si o parte din lucrarile de drum si de linie de tramvai. In prezent, avem 60% din proiect executat, urmand ca finalizarea sa se faca pana in toamna anului viitor.
- Lucrarile la Stadionul Lia Manoliu nu s-ar fi continuat daca nu intervenea Primarul General, Sorin Oprescu. Proiectul era la un stadiu incipient cand si-a inceput mandatul Sorin Oprescu. Consiliul General a modificat proiectul, fara sa se tina cont de detaliile legale. Constructorul era total dezinteresat sa continue, din cauza acumularii de datorii neplatite de peste 7 milioane RON. S-a reevaluat situatia impreuna cu constructorul, pe doua prioritati: 1. Ducerea la indeplinire a contractului in conditii legale si 2. Reducerea intarzierilor de peste un an fata de termenul initial. Primii bani pentru acest contract au fost platiti sub mandatul lui Sorin Oprescu. Pana acum, doar prin grija primarului, s-au platit deja facturi in valoare de 8.746.421 RON fara TVA. Banii de la guvern au venit abia in a doua jumatate a lunii decembrie 2008. In anul 2009, pana in luna septembrie, am platit facturi de executie de 46.051.073 RON, cu actualizare si TVA, chiar daca valoarea bugetului local era doar de 40 de milione de RON. Guvernul nu a alocat pana la acest moment niciun leu din cei 160 de milioane de RON, necesari si promisi pentru anul 2009. Fara implicarea directa a lui Sorin Oprescu, lucrarile ar fi fost oprite demult. Stadionul se va finaliza in decembrie 2010, cu doua luni mai devreme fata de intarzierile mostenite. 
- Reabilitarea Centrului istoric este un proiect deblocat de catre Primarul General, Sorin Oprescu. Centrul Istoric a fost ani de zile o gaura neagra pentru bugetul primariei. Mereu, obligatiile contractuale au fost calcate in picioare. Un proiect care a fost licitat, in 2006, de doua ori pana cand s-a prezentat cineva a fost, din start, un proiect cu probleme. Caietul de sarcini a fost cumparat de noua firme de constructii din Europa si din tara, dar nici una nu a depus oferte. Licitatia, reluata, a fost castigata de firma SEDESA din Spania. Din octombrie 2006 s-a inceput proiectarea si executia. Ulterior, contractul s-a blocat, pe ideea platilor neexecutate. Asa a fost preluat de Sorin Oprescu. Din cele 14 strazi din proiect, dupa deblocare s-a ajuns acum la peste 60% reabilitare. Primaria nu e inca multumita de ritmul lucrarilor si a transmis, saptamana trecuta, o notificare catre SEDESA pentru neindeplinirea unor obligatii contractuale. Subcontractorii cu care se lucreaza sunt din lista initiala aprobata in proiect. Desi exista rezerve in legatura cu capacitatea de executie a constructorului general, Primaria se va asigura ca lucrarile sa nu mai fie blocate.
- Autostrada suspendata este in ultima faza inainte de inceperea efectiva a lucrarilor, respectiv, cea de identificare a unor surse sustenabile de finantare. Proiectul e realizat, studiile sunt finalizate, iar dupa identificarea unor solutii de finantare, proiectul va fi demarat.
- Contractul de licitatie de curatare si intretinere a parcurilor este de 7 milioane de euro si nu de 20 de milioane de euro, asa cum s-a acuzat. El vizeaza lucrari de intretinere pe tot parcursul anului si nu doar iarna. Si reprezinta acelasi buget ca si anul trecut, cu diferenta fundamentala ca s-a dublat numarul lucrarilor pentru aceeasi suma platita. Curatenia se refera la toate aspectele, de la maturarea aleilor, curatarea malurilor lacurilor, toaletarea copacilor, spalarea strazilor si aleilor, tunderea gazonului si strangerea cosurilor de gunoi. Contractul este transparent si poate fi oricand verificata derularea sa.
- In anul 2009, s-au plantat 20.000 de platani, spre deosebire de 12.000 plantati in perioada 2007-2008.
- Solicitarea adresata subordonatilor directi ai Primarului General pentru ca transmiterea spre CGMB de date, informatii si documente, precum si participarea la sedintele CGMB sa se faca doar dupa informarea prealabila a Primarului General si cu acordul acestuia reprezinta o regula fireasca in orice institutie.
 De la preluarea conducerii Primariei Capitalei de catre Sorin Oprescu, s-au mai deblocat si alte proiecte inghetate din cauza conflictelor politice dintre partide. Este vorba de reabilitarea a 102 scoli prin programul BEI, dar si de proiectul Glina, care se afla in prezent pe drumul cel bun dupa rezolvarea carentelor din proiectare.


(364 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PMB respinge toate acuzațiile pe care le-a formulat viceprimarul Mircea Raicu la adresa lui Sorin Oprescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.8063428401947 seconds.