Luni, 12 Octombrie 2009 - 05:54 AM Aleg.RO: Administrația Prezidențială: Traian Băsescu nu apare drept ctitor al bisericii de la Cotroceni

Publicat de: ---

AMOS News

Insituția statului precizează, într-un comunicat de presă, că președintele României, Traian Băsescu, nu apare drept ctitor al bisericii, numele său fiind prezent doar în calitate de șef al statului, întrucât biserica de la Cotroceni este biserică-paraclis al Palatului Cotroceni, face parte, din punct de vedere administrativ, din ansamblul Cotroceni și a fost reconstruită integral, în conformitate cu dorința urmașilor familiei Cantacuzino. Astfel răspunde instituția publică unui post de televiziune ale cărui știri au adus atingere președintelui României, deoarece afirmau că Traian Băsescu a fost trecut pe clopotul bisericii de la Cotroceni în calitate de ctitor.

Redăm integral textul comunicatul de presă primit de la Administrația Prezidențială:


"Administrația Prezidențială solicită public trustului Intact și postului de televiziune Antena 3 să renunțe la propaganda tendențioasă pe care o lansează în mod curent, măcar în această zi de duminică, în care a avut loc slujba de sfințire a bisericii reconstruite a ansamblului Cotroceni, la 330 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii ctitorite de Șerban Cantacuzino.


Totodată, Administrația Prezidențială solicită trustului Intact și postului de televiziune Antena 3 să respecte credința persoanelor care au venit astăzi să se închine în biserica reconstruită de la Palatul Cotroceni, care fusese demolată în timpul regimului comunist.


Administrația Prezidențială asigură opinia publică de faptul că normele bisericești și procedurile legale au fost întocmai respectate în vederea acestui eveniment.  


Sfințirea bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni reprezintă împlinirea unei datorii istorice față de voința și memoria ctitorilor cantacuzini ai ansamblului de la Cotroceni.


Textul gravat pe clopot este în acord cu regulile de redactare ale unui asemenea text, pomenind pe ctitorul așezămintelor de la Cotroceni (voievodul Șerban Cantacuzino), numele ierarhului locului (Preafericitul Părinte Patriarh Daniel) și numele șefului statului în al cărui mandat a fost reconstruită integral biserica.


Precizăm, de asemenea, că președintele României, Traian Băsescu, nu apare drept ctitor al bisericii, numele său fiind prezent doar în calitate de șef al statului, întrucât biserica de la Cotroceni este biserică-paraclis al Palatului Cotroceni, face parte, din punct de vedere administrativ, din ansamblul Cotroceni și a fost reconstruită integral, în conformitate cu dorința urmașilor familiei Cantacuzino.


Ctitorii pomeniți la Sfânta Liturghie au fost membrii familiei domnești Cantacuzino și celelalte personalități ale României care au contribuit de-a lungul timpului la susținerea Mănăstirii Cotroceni și a bisericii demolate de comuniști în 1984".


(331 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Administrația Prezidențială: Traian Băsescu nu apare drept ctitor al bisericii de la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64491200447083 seconds.