Miercuri, 14 Octombrie 2009 - 05:53 AM Aleg.RO: PNL i-a exclus din propriile grupuri parlamentare pe alesii care au chiulit la votul motiunii

Publicat de: ---

gardianul

Grupurile parlamentare ale PNL din Camera si Senat au decis, marti, sactionarea chiulului la care s-au pretat trei deputati - Tabugan, Pasat si Rebengiuc si doi senatori liberali-Marcutianu si Magureanu, la votarea motiunii de cenzurp, cei in cauza fiind exclusi din aceste structuri de partid . Cei cinci parlamentri risca si excluderea din partid , anuntat liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu.

"Am avut o scurta sedinta a grupului parlamentar liberal din Camera Deputatilor. Grupul a hotarat sanctionarea celor care azi (marti-nr ) au lipsit de la votul pe motiunea de cenzura, o sanctiune de excludere din grup si propunerea catre organele statutare de discutare chiar la limita a excluderilor din partid. Sunt trei parlamentari la care doresc sa ma refer Dan Pasat, Ioan Tabugan si Neculai Rebengiuc", a precizat Tariceanu.

Fostul premier a explicat ca "in toate democratiile serioase cu un trecut consistent nu se admite niciodata o astfel de defectiune", ca atare nici liberalii nu pot ramane indiferenti fata de atitudinea unor colegi care, "atunci cand partidul este angajat intr-o miza extrem de importanta cum e cea a caderii Guvernului, sa absenteze in mod nejustificat", tradand idealurile PNL.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti a declarat, la randul sau, ca au fost exclusi din randul parlamentarilor liberali, senatorii Ovidius Marcutianu si Cezar Mircea Magureanu, anuntand ca, in momentul parasirii definitive a partidului, vor fi inlocuiti si de la comisiile in care activeaza.

"Avand in vedere faptul ca nu au participat la dezbaterea si votarea motiunii de cenzura, Marcutianu si Magureanu, de astazi nu fac parte din grupul parlamentar al PNL de la Senat, unul dintre deputati fiind iertat pentru ca este internat", a spus Hasotti.

In cazul deputatului Dan Bordeianu, internat in spital, liberalii vor lua o decizie asupra excluderii sau mentinerii acestuia in grup dupa ce vor clarifica situatia medicala a acestuia.


(342 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

PNL i-a exclus din propriile grupuri parlamentare pe alesii care au chiulit la votul motiunii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57315301895142 seconds.