Marți, 27 Octombrie 2009 - 05:43 AM Aleg.RO: Iulian Iancu: Sectorul energetic poate fi foarte vulnerabil, dacă nu se inveșteste acum în el

Publicat de: ---

AMOS News Declaratiile deputatului Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților pe tema reorganizarii sectorului energetic:

"Reorganizarea sectorului de producere a energiei  prin infiintarea  celor doua companii este un proces inceput, practic, inca din luna februarie a anului in curs, si nicidecum un proiect despre care acum incepem sa vorbim.

Pe parcusul mai multor luni au avut loc discutii cu toti cei interesați: partenerii de guvernare, partenerii de dialog social, mediul de afaceri, societatea civila, mediul academic, dl. deputat Iulian Iancu, fiind unul dintre participantii la aceste dezbateri.

Totodata, pentru a avea o participare cat mai larga, proiectul a fost publicat in luna iunie pe pagina de internet a Ministerului Economiei si a facut obiectul mai multor sesiuni de dezbateri publice. La finalul lunii septembrie perioada de dezbateri a luat sfarsit.

Precizam ca pe tot parcursul dezbaterilor sugestiile si problemele ridicate de partenerii de dialog au fost analizate, solutionate si incluse in proiect. Procesul privind reorganizarea sectorului de producere a energiei isi urmeaza, asadar, cursul, respectand, ca si pana acum procedurile legale de infiintare a celor doua companii, asa cum s-a stabilt in urma discutiilor cu toti cei interesati.

Reorganizarea sectorului energetic este o conditie a dezvoltarii energetice durabile, iar deciziile privind siguranta energetica a Romaniei reprezinta o parte importanta a politicilor legate de strategia nationala de aparare, mai ales in conditiile actualei crize financiare si a crizei de resurse energetice primare.
 
Sectorul energetic nu poate fi competitiv in piata, in structura actuala, avand in vedere costurile mult diferite intre producatorii de energie hidro, termo si nucleara. In Europa productia este flexibila. In plan intern, din cele 21 de scenarii de restructurare a productiei energetice a fost aleasa varianta infiintarii a doua companii, tinand cont de costuri, cota de piata si structura. Au fost create premisele pentru a proteja jucatorii din piata, astfel incat potentialul monopol de stat sa nu fie o frana in competitie. Sectorul energetic poate fi foarte vulnerabil, daca nu se investeste acum in el".


(764 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Iulian Iancu: Sectorul energetic poate fi foarte vulnerabil, dacă nu se inveșteste acum în el | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57003498077393 seconds.