Marți, 27 Octombrie 2009 - 05:44 AM Aleg.RO: Referendumul lui Basescu ne costa inca 6 milioane

Publicat de: ---

gardianul Desi este putin probabil ca referendumul propus de presedintele Traian Basescu pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari sa fie validat, pentru moftul sefului statului se vor mai cheltui inca 6 milioane de lei din banul contribuabilului .
Guvernul interimar Boc 2 a adoptat la sfarsitul saptamanii trecute, doua hotarari care permit organizarea referendumului pentru Parlamentul unicameral simultan cu alegerile prezidentiale, la 22 noiembrie si fondurile aferente acestui proces. Astfel, bugetul Ministerului Administratiei si Internelor  a fost suplimentat cu 2,4 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara, pentru organizarea si desfasurarea referendumului, iar pentru Institutul National de Statistica  a fost stabilit un buget suplimentar de 3,6 milioane lei.
Fondurile alocate MAI vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare generate de desfasurarea referendumului, inclusiv pentru asigurarea suportului tehnic, a operarii mijloacelor de inregistrare video si a computerelor la birourile electorale ale sectiilor de votare speciale, conform unei hotarari aprobate de Guvern.
Bugetul INS, suplimentat prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, va asigura cresterea capacitatii de prelucrare in statiile organizate pe langa birourile electorale, conform actului normativ. Reamintim ca aceasta suma se adauga celor peste 150 de milioane de lei pe care Guvernul i-a alocat in luna septembrie pentru alegerile prezidentiale. C.D.


(758 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Referendumul lui Basescu ne costa inca 6 milioane | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.586256980896 seconds.