Miercuri, 28 Octombrie 2009 - 05:42 AM Aleg.RO: Băsescu dorește alegeri parlamentare în același timp cu cele prezidențiale

Publicat de: ---

AMOS News Președintele Traian Băsescu a afirmat, la GDS, că ar da doi ani din următorul său mandat dacă până la viitoarele alegeri legislative, în 2012, se va revizui Constituția. El a mai precizat că scrutinele prezidențiale și parlamentare trebuie să aibă loc în același timp. "Suntem într-un fals total, pentru că alegerile prezidențiale le duc tot partidele. Candidatul la președinție nu poate umbla așa năuc prin țară, cu traista în băț și să spună "Alegeți-mă!". Se pune în funcțiune mașinăria gigantică a partidelor, este clar că cine a gândit că dacă vor fi prezidențialele separat partidele vor sta cuminți și își vor vedea de guvernare, însăși Constituția ne duce la situația în care președintele desemnează premierul, și atunci partidele se angajează cu toată forța lor în susținerea candidatului, deci este o experiență proastă", a precizat Băsescu, menționând că la revizuirea Constituției trebuie aduse mandatele parlamentarilor și președintelui la același nivel - ori ambele la cinci ani, ori la patru.

Șeful statului a mai afirmat că ar renunța la doi ani din viitorul său mandat, pentru ca în 2012 să se desfășoare și alegeri legislative, și prezidențiale.

"Modalitatea nu o putem stabili aici, dar este posibil. Eu cred că implică o revizuire rapăidă de Constituție. Atenție, că se poate prelungi mandatul Parlamentului în situații excepționale. Se pot găsi formule să nu încălcăm Constituția, dar noua Constituție trebuie adoptată cu ocazia unor alegeri, undeva în acest interval, până expiră mandatul Parlamentului actual. Este cumva în contratimp", a adăugat președintele. 


(639 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu dorește alegeri parlamentare în același timp cu cele prezidențiale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59380793571472 seconds.