Miercuri, 28 Octombrie 2009 - 05:43 AM Aleg.RO: Senatorii nu renunta la pensiile speciale

Publicat de: ---

cronicaromana Senatorii au respins, ieri, proiectul legislativ privind eliminarea pensiilor speciale, initiat de liderul conservator, Dan Voiculescu .
Membrii comisiei de resort au revenit in plen cu un raport suplimentar in care isi mentineau punctul de vedere nefavorabil adoptarii proiectului legislativ.
Presedintele Comisiei pentru munca, senatorul PD-L, Cristian Radulescu, a aratat ca initiativa este “extrem de generoasa, insa formulata prea concis, in sensul ca incepand cu 1 iulie 2009, toate pensiile vor fi calculate conform Legii 19/2000”, nefiind suficient, deoarece nu exista trimiteri precise la toate categoriile pe care legea doreste sa le abordeze. “Formularea proiectului legislativ ne aduce aminte de statutul unui partid care s-a inregistrat in campania electorala, in Cehia, Partidul bautorilor de bere, si care suna cam asa: berea trebuie sa fie rece si destula, si cu asta se rezolvau toate problemele natiunii”, a spus alesul PD-L.
Proiectul a fost dezbatut in urma cu o saptamana, cand a starnit discutii politice aprinse, care au culminat cu propunerea senatorului UDMR Gunther Tiberiu ca “premierul demis” Emil Boc sa fie declarat persona non grata de catre Parlament.
Potrivit unei sinteze a discutiilor, realizata de presedintele de sedinta, liberalul Teodor Melescanu, discutiile au vizat “perceptia din exterior a activitatii Parlamentului”.
“Raportul de respingere, propus din vicii de tehnica legislativa, nu se doreste sa fie interpretat ca o maniera in care senatorii se ascund in spatele unor chichite juridice pentru a mentine pensiile nerusinate pentru senatori si deputati”.


(698 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Senatorii nu renunta la pensiile speciale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52833294868469 seconds.