Joi, 29 Octombrie 2009 - 05:43 AM Aleg.RO: Marko Bela, de acord cu Basescu: alegerile prezidentiale si generale trebuie facute simultan

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca este in totalitate de acord cu ideea exprimata de presedintele Traian Basescu, potrivit caruia alegerile prezidentiale si generale trebuie sa aiba loc simultan .

"Sunt in totalitate de acord, problema e ca la vremea respectiva toate partidele, inclusiv cel al domnului Basescu, au sustinut acea modificare ce s-a dovedit paguboasa. Acum un an am ales o anumita formula a Parlamentului, abia a trecut un an si suntem intr-o campanie asemanatoare, de parca ar trebui sa realegem Parlamentul. Deja s-a legat ideea schimbarii Guvernului de alegerea presedintelui, iar aceste alegeri seamana leit cu niste alegeri parlamentare", a spus Marko Bela, penru Mediafax.

Presedintele UDMR a adaugat ca sustine ideea revenirii la organizarea alegerilor generale si prezidentiale in acelasi timp, pentru mandate de patru ani.

"Sunt de acord cu ideea ca din patru in patru ani sa avem alegeri parlamentare si concomitent alegeri prezidentiale, pana nu vom ajunge eventual la ideea ca Parlamentul trebuie sa aleaga presedintele. Dar pana atunci, sunt de acord ca aceste alegeri trebuie sa aiba loc simultan", a conchis presedintele UDMR.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, la GDS, ca separarea legislativelor de prezidentiale a fost e eroare si ca cele doua alegeri trebuie suprapuse, ceea ce se poate realiza fie prin prelungirea mandatului Parlamentului, fie prin scurtarea celui al sefului statului.

Basescu a spus ca trebuie suprapuse alegerile parlamentare cu cele prezidentialele, pentru ca separarea proceselor electorale a fost "o experienta proasta".


(695 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Marko Bela, de acord cu Basescu: alegerile prezidentiale si generale trebuie facute simultan | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5623791217804 seconds.