Joi, 29 Octombrie 2009 - 05:43 AM Aleg.RO: Basescu: Primul ministru se desemneaza la Cotroceni, nu la Grivco

Publicat de: ---

romanialibera

Traian Basescu a declarat ca, in cazul in care Cabinetul Croitoru nu va trece de Parlament, va propune un alt prim-ministru capabil sa gestioneze situatia economica a Romaniei .

"Daca Croitoru nu trece voi desemna un nou premier care sa stie sa gestioneze situatia economica", a spus seful statului.

"Sa refuzi cu obstinantie sa dai Romaniei un Guvern este deja prea mult. Eu ca sef al satului nu pot intra in jocurile pe care le fac politicienii. Lucrurile cu FMI nu se desfasoara normal. Avem problemele cu restantele. Legea pensiilor a ramas suspendata, Legea restantelor fiscale nu are cine s-o rezolve. Sta blocata la CCR, legea care prevede desfiintarea agentiilor guvernamentale. Sunt cateva elemente care necesita un Guvern responsabil cu o totala putere de actiune, care sa poata duce la indeplinire acordul cu FMI", a sustinut Basescu. Traian Basescu a declarat ca nu s-a amestecat in organizarea lui Croitoru, afirmand ca singura problema pe care a avut-o cu propunerea lui Klaus Johannis a fost ca acesta nu are competente economice.

"Eu nu am discutat Guvernul cu L. Croitoru. Singura problmea cu Klaus Johannis e ca nu are competentele economice necesare", a  sustinut Basescu.

De asemenea, presedintele a mai spus ca desemnarea premierului se face numai de catre seful statului, si nu de catre o majoritate care sustine Legea Partidelor, acuzand ca in spatele opozitiei din Parlament ar sta Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu si Crin Antonescu. Seful statului a apreciat ca acestia vor sa propuna un premier propriu.

"Pe de alta parte desemnarea premierului Romaniei nu se face nici de domnul Voiculescu, nici de domnul Iliescu, nici de Hrebenciuc, Antonescu si de alti domni, ci se face de catre presedintele Romaniei. Si nici la Grivco nu se face, ci la Palatul Cotroceni. Persoanele care au sustinut altceva nu au atributii Constitutionale. Eu tin ca din punct de vedere constitutional sa nu fac niciun fel  de rabat, pentru ca imi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac. Traian Basescu a declarat, in continuare, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu-l putea propune pe Klaus Johannis la functia de premier fara acordul lui Ion Iliescu. 

"Vreau sa stiu ca avem un prim-ministru care nu e desemnat cu spijinul domnului Vantu, al lui Voiculescu, al lui Patriciu, cu politicieni care cred eu ca au facut foarte mult rau acestei tari: Iliescu, Voiculescu, Hrebenciuc  - a repetat seful statului. Ei forteaza sa obtina niste drepturi pe care nu le au. La Grivco nu a fost Parlamentul Romaniei, ci au fost acesti oameni.  Nu voi permite ca tara asta sa intre pe mana lui Iliescu, Voiculescu, Hrebenciuc, Vanghelie and co", a sustinut Traian Basescu.

"Documentul fundamental pentru presedintele Romaniei este Constitutia. Legea partidelor nu face spune despre creearea unei majoritati care sa poata propune prim ministru", a spus presedintele. "Presedintelui i se recunoaste dreptul de a desemna premierul, dar Parlamentului nu i se recunoaste la nesfarsit dreptul de a refuza propunerea presedintelui. De aceea dupa doua refuzuri ale Parlamentului presedintele are dreptul de a dizolva Parlamanetul. Echilibrul se stabilieste dupa votul din Parlament si nu la Grivco", a  explicat Traian Basescu.


(724 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Basescu: Primul ministru se desemneaza la Cotroceni, nu la Grivco | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63428807258606 seconds.